Leírás: „ ​A kétlábúak elég kiszámíthatatlan, ingatag lények, de ha megfelelően tudjátok kezelni, akkor könnyedén az uralmatok alá hajthatjátok őket. Ahogy én, az egész világot…”
Demény, aki a szerénységet hírből sem ismeri, karizmatikus egyéniségének köszönhetően szinte fénysebességgel több tízezer hódolót szerzett. Jogosan.
A négylábú diktátornak rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Az egyedi humorral fűszerezett sorok között kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú.
Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB.
2009 körül született Fejér megyében, de kölyökkorát és családi hátterét homály fedi. Életének első hónapjait méltatlan körülmények között, rácsok mögött töltötte, ez meghatározta későbbi munkásságát. Valódi fordulatot az jelentett számára, amikor örökbe fogadta a kennelsorra tévedt, jobb sorsra érdemes kétlábút, Magos Juditot, akit ma már csak Gazdinak szólít, és aki egyben Demény korszakalkotó és humorral gazdagon átszőtt ugatásait lejegyezte.
A négylábú írónak ez az első könyve, amelyről a tőle megszokott szerénytelenséggel állítja: ALAPmű.
„A gazdik nem tökéletesek, hogyan is lehetnének, hiszen nem kutyák.
De épp ezért a bénaságért, ezekért a kedves hibákért lehet őket annyira szeretni.
Meg persze a töpörtyűért.
Főleg a töpörtyűért.”
EL FOGOD OLVASNI.
ALAP.

Vélemény: Nem voltam igazi Deményista, mostanáig. Ismertem már korábbról Judit és a falka történetét, tudtam a blogról és a Facebook oldalról is, valahogy mégsem táboroztam le mellettük hosszabb időre. A könyv viszont meggyőzött hogy érdemes! Demény hatalmas arc, és amilyen fejeket vág, simán el tudom képzelni ahogy átveszi az irányítást a világ felett. Nagy kedvencem lett Iván is, bár a könyvben méltatlanul kevés szerep jutott neki, szerintem simán átvállalná a vezérséget Deménytől, ha éppen úgy adódna! Kedves és szerethető ez a kis család, kedvelem Demény (ill. Judit) humorát, már kedvenceltem is őket a Facen, és üdítő napról napra kis adagokban olvasni őket, talán még szórakoztatóbb mint a könyv. Mivel mindig is kutyaimádónak tartottam magam, ezért örülök hogy némi tanító jelleg is megjelent a könyvben a felelős állattartásról, az állatvédelemről, az igazi állatszeretetről. Bárcsak a csirkefejek is olvasnák, akik erre rászorulnak!