Leírás: “Nem vagyok szexszakember, sem pszichológus, ahogy dietetikus sem. Nem vagyok 3 gyerek anyja, és sikeres harisnya-üzletláncom sincs. Viszont olyan lány vagyok, akit nagyon is érdekel, milyen, ha „mindened meglehet” – vallja a szerző, Lena Dunham. Könyvében az összes csajosnak mondott témát szóba is hozza, a pasiktól kezdve az ideális testképen át egészen a karrierig. Mindezt pedig olyan egyedi megközelítésben, szókimondóan és merész humorral, ami tényleg csak egy NEM OLYAN CSAJ sajátja.

Lena Dunham 1986-ban született New Yorkban, ahol jelenleg is él és dolgozik. Az HBO Csajok című Golden Globe-díjas sorozatának írója, rendezője és főszereplője.”

Vélemény: Sokáig gondolkodtam, hogy mit írjak az értékelésbe. Volt olyan helyzeti előnyöm, hogy nem ismertem túlzottan Lena Dunham-et, mindössze annyit tudtam róla hogy van egy TV-sorozata, és egy nagyszájú, vicces csajnak képzeltem el. Ez a könyv nem egy tipikus életrajzi regény, nagyon nyers, nagyon őszinte, sokkal mélyebb és szomorúbb témákat és érzelmeket boncolgat, mint amire számítottam. Ami különösen meglepett, hogy hányszor éreztem a könyv lapjairól azt: „Te jó ég, mennyien voltak körülötte, és ez a csaj mégis mennyire magányos lehetett”. Az alcím szerint ez “Egy fiatal nő útmutatója az élethez”, de én többször éreztem azt hogy inkább azt mutatja meg hogyan NE éljem az életem. Bedrogozva, gumi nélkül szexelni, egyértelműen arra érdemtelen férfiakkal, számomra NEM a követendő példa. Annak ellenére hogy Lena családja egy teljesen átlagos, normális háttérnek tűnik, már gyerekkora óta rengeteg félelemmel és frusztrációval küzdött ez a kislány. A könyv elég sok témát felvonultat: szex, feminizmus, barátságok, szerelmek, család, diéta, iskolai élmények, táborozás, önkép, pszichológiai kezelés, leszbikusság, és még sorolhatnám. Szívesen olvastam volna többet Lena karrierépítéséről is, mert ezt csak futólagosan érintette, pedig sokakat érdekelhet hogy hogyan lesz egy átlagos lányból Golden Globe-díjas sorozat író és rendező. Mindent összevetve: érdekes élmény, ajánlanám elolvasásra, kizárólag NEM olyan csajoknak! 🙂

14134947_616536511839579_1652577038_n