Végre eljött a szeptember! Annyira örülök neki és vártam, mert kicsit elegem volt már a hőségből, szóval én boldog vagyok a hűvösebb idővel, a forró italokkal, hulló falevelekkel és szép színekkel. Sokkal energikusabb is vagyok megint, és úgy általában jobban érzem magam a bőrömben. Az utóbbi hetek elég aktív programokat is tartogattak, sokfelé jártunk.

Kari rádiózási ingere nagyon belendült mostanában, újabb távlatok nyíltak meg előtte az amatőr rádiózásban, és megint több időt is fordít erre. QSL lapot kellett neki gyártanunk, ami egy rádiós összeköttetéseket igazoló lapocska, és többnyire az amatőr rádiós irodán keresztül illetve postán küldözgetik egymásnak az amatőrök. A QSL laphoz én csináltam a fotót Szekszárdról, ezért elmentünk a kilátóba egy szép napos délutánon, hogy tudjak fotózgatni. Utána kiugrottunk a Csörge-tóhoz is Karival és Bonoval, mert már nagyon régen voltam és akartam kicsit sétálgatni a parton. Nagyon durván kiárkolták a tavat, viszont sokan fürdőztek még benne és horgászok is szép számmal akadtak.

Belehúztunk a befőzésbe is, a sárgabarck után idén még som lekvárt főztünk, amit tesómék szedtek az erdőben. Illetve a paradicsomokat és az őszibarackot is feldolgoztuk otthon. Azt hiszem ezzel a nagyobb munkáknak és betakarításoknak mi a végére értünk.

Papánál lezajlott a szüret, idén kilencen voltunk, szerencsénk volt az időjárással, mert bár esőt ígértek, kellemes borongós időben le tudtuk szedni az összes szőlőt és nem áztunk el. Még a kakaspörköltet is a lugas alatt a kertben fogyasztottuk el, az almás piténknek pedig óriási sikere volt. Egy ideje már mi főzünk a szüretre, mert a mamám, szegényke, gyengélkedik. Szerencsére minden jól sikerült, a szőlők szépek és finomat voltak, és a bor is reméljük hogy fincsi lesz, sajnos arra még várni kell!

A szüretelésünk hétvégéjén zajlott a városban a Szüreti Fesztivál is! Idén nem mentünk árulni, apa ebben az évben nem vállalt vásárokat, de Karival azért kimentünk nézelődni két napon is. Pénteken csak estére értünk ki, körbejártunk, ittunk egy kis bort, ettünk egy kenyérlángost és találkoztunk-beszélgettünk pár baráttal. Vasárnap dél körül mentünk, így tudtam kicsit világosban is nézelődni, fotózni, és egy statement nyaklánccal is gazdagabb lettem, mert anélkül ugye nem telhet el vásár, és amúgy sincs még belőle elég… (ha-ha!)

Az őszi időszak ugyebár kedvez ezeknek a szüreti mulatságoknak, így Bátaszéken is új hagyományt akar teremteni a város, és Bornapokat szerveztek a Szekszárdi Szüreti előtti hétvégére. Nagyon kíváncsi voltam, ezért ide is kimentünk körbenézni Karival. Látszott hogy még gyerekcipőben jár a rendezvény, mert kézművesekből csak kb. 4-5 sátor volt, és sok boros stand sem volt a helyzet magaslatán, de azért próbálkoznak, és idővel majd szerintem jobb lesz ez. Koncertekből egész széles sklálát vonultattak fel, és nagy örömünkre Kariék utcájának a végén volt a rendezvény, ezért elég könnyű volt kiugrani nézelődni és kürtőskalácsozni.

Hoztam pár képet is, amik árulkodnak azt hiszem a jó hangulatról. Remélem nektek is klasszul kezdődött az ősz! Puszi mindenkinek!

szeptember2016