Nagyon lemaradtam, magamhoz képest, ismét a blogolással. Mentségemre legyen mondva, hogy a május nálunk tényleg a változások hava volt, mint ahogy a címben is említettem. Elég sok minden történt a házunk táján, ami újdonság és lefoglalt minket, ezért viszonylag kevés időm jutott arra hogy a bloggal foglalkozzak, plusz a hónap közepén még el is utaztunk Balatonfüredre, amiről korábban már meséltem nektek. Nem is tudom hol kezdjem a mesélést, legjobb lesz tán pontokba szedve..

1. Az egyik fontos, és minket is érintő dolog, hogy a tesóm munkahelyet váltott, és május óta Medinán dolgozik ő is, a tésztagyárban, a párjával. Ez egyúttal azt is jelentette hogy elköltöztek tőlünk, most a sógornőm házában laknak ketten Medinán. Az ottani kertet eddig is művelték tavasztól őszig, de csak bizonyos időközönként mentek le két-három napra. Most viszont nagyon hirtelen jött ez a váltás, mondhatni “derült égből”, így a költözésük is villámgyorsan zajlott le. Eleinte még hazajártak hétvégenként, 1-1 napra hétközben is, de ahogy várható volt, az utazások száma egyre csökken. Kezdik belakni a házat, csinosítgatják, és végre a kertészkedésre is jut annyi idő, amennyit szeretnének. Szóval örülünk, mert ez egy nagyon jó fejlemény és jó irányba haladnak, csak hát furcsa is hogy otthon most kettővel kevesebben vagyunk. Annyira megszoktuk már az évek során hogy heten élünk együtt, ez a szituáció most eléggé az újdonság erejével hat. Persze, rám is sokkal több házimunka hárul most, folyton van mit csinálni otthon, így nem mondhatnám hogy jut időm unatkozni, ez is kicsit hozzájárul hogy kevesebb időt tudtam a blogra fordítani, de hát majd alkalmazkodunk lassanként az új helyzetekhez!

2. Másik nagy fejlemény hogy Kari tesója (a másik sógornőm) vett egy házat a párjával Bátaszéken, szóval ők is elköltöztek úgymond “otthonról”. Úgy tűnik ez egy ilyen nagy költözős hónap lett. Többször voltunk az új házat megnézni már, nagyon szép, hatalmas, emeletes, jó nagy udvarral és  melléképületekkel, és nagyon jutányos áron kapták meg. Szóval ez is örömforrás a családnak. Kari már megszerelte náluk a postaládát, a villanyt, a csengőt, a mozgásérzékelőt és felrakta az előszobafalat. Charlie és Nathaniel is átköltöztek sógornőmmel az új házba, sajnos így most kevesebbet látom őket, de nagyon szépen növögetnek, igazi eleven kis kutyusok!

3. Még semmit sem írtam erről a blogra, pedig májusban a családunk gyarapodott: Cirmó 5 csodás kiscicával ajándékozott meg minket. Nagy izgalomban vártuk már a kicsiket, gyártottuk az ellető ládákat a cica-mamának, míg egy szép napon végre megindult a szülés. Én éppen munkában voltam, így anyukám közvetítette nekem a történéseket telefonon. Az egyik cicát sajnos elvesztettük a szülés után, de a többiek csodaszép, nagy, egészséges cicácskák lettek. Egy fekete cicunk lett és négy fekete-fehér foltos, kiköpött az anyukára hajaznak. Azóta már számtalan örömöt értünk meg velük, jó volt látni mikor először szopiztak, aztán 2 hét után kinyílott a kis szemük, kezdtek mászkálni a dobozban, egyre ügyesebbek lettek, majd Kari szülinapján először kimásztak a dobozból is, és hát onnantól olyan mintha 4 kis kanördöggel lennénk összekötve. Mindenhova felmásznak, mindent megnéznek, felfedeznek, ugrálnak, játszanak, rombolnak.. amolyan kiscicák módjára. Bono nagyon érdeklődő irányukba, de még eléggé tartanak tőle a picik, reménykedem hogy sikerül majd összeszoktatni őket rendesen. A képek között láthattok jópárat a kis családról, hihetetlen édesek, mindegyik külön enyéniség lesz!

majus2016_1

4. Kari ismét idősödött! Június elején megtartottuk a szülinapját, 26. éves lett, és már-már hagyományosan grillezést terveztünk ennek örömére. Sajnos, sikerült olyan napot választani mikor egész délután szakadt az eső. A grillezést így a teraszon vittük véghez, és anyósom meg sógornőm is eljött vendégségbe. Amúgy jól sikerült kis este volt, finom tortákat ettünk és Kari a grill husikkal is remekelt, sokat beszélgettünk vacsi után, szóval a programot  jónak értékeltem! 😀

5. Végre egy időre lefutottam az orvosos köreimet, ha minden igaz. Az endokrinológusnál tett legutóbbi látogatásomkor kiderült hogy a gyógyszer szedése mellett nagyon szépen alakulnak az eredményeim, így most októberig ezt a kezelést folytatjuk tovább, addig békén is hagynak ha minden igaz. Hosszú tortúrának értünk a végére, és örülök hogy kicsit most fel lehet lélegezni. Az agyamban talált kis mikro daganat sajnos sok panaszomnak az okozója, és bízok benne hogy ezek is meg fognak szűnni a megfelelő kezelés mellett.

6. Festésekre készülődünk anyósomnál és otthon is, nem semmi munka lesz, de már megvettük a szép színeket és nagyon várom hogy új köntösbe öltözzenek a szobák. A végeredményről igyekszem majd képeket hozni nektek!

Nagyjából ezek történtek az utóbbi időben 🙂 Nem unatkozunk, és próbálunk minden újdonsághoz alkalmazkodni. Remélem, nektek is kellemesen telt a tavasz, és nálatok is tombol már a nyár! Igyekszem én is gyakrabban jönni helyzetjelentésekkel! Puszi mindenkinek!