A mondás szerint szerencsések lehetnénk, mert január, február, máris itt a nyár! Írom ezt annak tudatában hogy holnapra, március 15.-ére éppen havat jósolnak a meteorológusok. Viszont nagyon régen írtam már a blogra, ezért gondoltam összeszedem egy csokorba február fotóit és történéseit.

februar2016

Amint láthatjátok főleg itthoni képek készültek, illetve becsúszott még egy kis Busójárás is, amiről már írtam korábban, de alapvetően ez is egy nyugis, itthon-ülős hónap volt nekünk. Végre kinyíltak a kertben a virágok, nincs annyi mint a korábbi években, viszont nagyon szép színekben pompázik mindegyik. A krókuszok a kedvenceim, amik még a fal mellől, a betonból is előtörnek. Kész csoda!

Sokat jártunk a reptéren Karival, Bono nagyon jól szórakozik kint, amíg Kari szerel a hangárban. Lassan a reptér minden pontját felfedezzük töviről-hegyire, a kedvenceim a kis víztározó és a halastó, egyik nap pedig még helikoptert is láthattam közelről felszállni! Jó kis élmények ezek!

Anyósomékkal kilátogattunk Bátaszéken az Orbán-hegyre is, a geoládánkhoz. Sajnos eléggé lelakott állapotban van a rejtek, ami nem csoda, mert nagyon felkapott lett most a hely, mióta a Molyhos tölgyet nevezték az Év fája versenyben. Hála égnek a láda és a logbook megvan, csak apróbb javítgatások kellenek, amit a hetekben ha minden igaz meg is ejtünk.

Új családtagunk is lett a hónap végén, igazán érdekesen alakul az élet! Sokat szomorkodtunk Bandika, a fekete cica miatt, aki a szomszédból járt át hozzánk, nagyon megszerettük, aztán Őcsényben elhagyták az igazi “gazdái”. Most a másik szomszédunkhoz került egy cuki fekete-fehér lány cicuska, aki eleinte csak az előkertünkben bogarászott, aztán egyik nap felfedezte a kutyaajtót, és azóta teljesen hozzánk szokott, nem tudjuk kitenni. Teljesen más jellem mint a Bandika, ő nem igen szeret ölben lenni, és ahogy észrevettük a simogatást sem annyira szokta meg eddig. Játszani viszont imád, mindent felfedez a lakásban, és nagyon édes a puha kis lábaival. Karival együtt szoktak szerelni és aludni, szóval gyakorlatilag van egy macskánk, hivatalosan pedig nincs. Nevet egyelőre nem adtunk neki, a Macska, Cica, Cicus és Cirmi hívóneveket aggattuk rá. A képeken láthatjátok mennyire édi, gyanítom lesznek még fotók róla bőven!

Egészségügyileg elég sok kihívást tartogatott nekem ez a hónap. Egy ideje endokrinológushoz kezdtem el járni, mert úgy néz ki hogy a régóta húzódó problémáimat hormon-gondok okozhatják. Egy csomó vizsgálatra küldtek tovább az endokrin szakdrendelésről, készült nagylabor és elszenvedtem egy cukorterheléses meg egy koponya MR vizsgálatot is. Igazából egyik sem fájdalmas, de kellően kellemetlen volt mindkettő. A cukorterhelésesnél háromszor vettek tőlem vért, óránként, és egy nagyon durván édes, cukros löttyöt kellett meginnom, amitől brutál hányingerem lett. A koponya MR azért volt nehézkes nekem, mert durván klausztrofóbiás vagyok, és fél órára betoltak egy szűk, barlangszerű csőbe, ahol mozdulatlan kellett feküdni, mialatt vénásan kontrasztanyagot adtak be nekem. Mindegyiket hősiesen túléltem, de nagyon remélem hogy végre kiderül mi okozhatja a gondjaimat, és egy ideig nem szeretnék most orvoshoz járkálni, mert totálisan elegem van ebből az egészből!

Ami még újdonság lehet, hogy Kari rádióamatőr vizsgán vett részt februárban. A műszaki részt sajnos meg kell ismételni, de a többi szerencsésen sikerült, így reméljük hogy hamarosan saját amatőr hívójele lehet, és új antennákat építhetünk majd Bátaszéken.

A névnapokat, szülinapokat is megünnepeltük a családban, készült sok finom süti, és szuper ajándékok cseréltek gazdát. Szóval összességében vidám hónap volt a február, és várjuk nagyon a közelgő tavaszt! Hó nélkül, ha kérhetném! Ti hogy vagytok? hogy telt nektek az idei tél? Várjátok már a tavaszt?