Újabb Toszkánás könyv! Igen, kicsit rájuk kattantam. Ígérem következőre majd más vizekre evezek már, minden esetre ezt az írást nagyon-nagyon élveztem!

12558515_1698880313663215_1771436332_n

Leírás: Phil Doran élete lassan összeomlik. Az egykor sikeres hollywoodi író-producert háttérbe szorítják a feltörekvő új tehetségek, házassága pedig az évek alatt alaposan megkopott, ellaposodott. Felesége, Nancy úgy érzi, ideje változtatni, ezért olaszországi körútján egy alaposan lerobbant, háromszáz éves toscanai házzal lepi meg a férjét. A meglepetés sikerül, csak éppen nem úgy, ahogy Nancy eltervezte. Phil számára a baljós jelek már akkor elkezdődnek, amikor a helyi légitársaság rozzant gépének ajtaja nem nyílik ki. A kellemetlenségek rémálommá fokozódnak, amikor megpillantja új otthonát, és kezdetét veszi a ház felújítása egy olyan országban, amelynek milliónyi törvénye, de egyetlen szabálya sincs, és ahol minden bezár délben négy órára, hogy a helyiek nyugodtan ehessenek, ihassanak, vagy éppen szerelmeskedhessenek. A Csábító Toscana nem egy megszokott történet amerikaiakról, akik egész életükben arról álmodoznak, hogy egyszer majd hátrahagynak mindent, és Európába költöznek. Doran fokozatosan hódol be Toscana varázsának: a táj kifogyhatatlan szépségének, az ízek és az illatok érzéki örömének. Újra felfedezi önmagát és a feleségét, és egy olyan helyen találja meg a boldogságot, ahol a legkevésbé sem számított rá. A csábító Toscana elképesztően humoros, és hihetetlen dolgokat tudunk meg belőle Olaszországról. Mulatságos és szívszaggató, pikáns és édes. Képzeljék el, hogy Frances Mayest és Dave Barryt megszórják egy kis parmezánnal és nyakon öntik olívaolajjal- pontosan ilyen Phil Doran írása. Egyszerűen nem lehet letenni.

Vélemény: Zseniális könyv Toszkánáról, minden sorát faltam! Phil Doran humora számomra nagyon szórakoztató, könnyed, önmagával és az olaszokkal szemben is ironikus, de nagyon viccesen az! Amellett hogy folyton történik valami és Toszkána jó és rossz oldalát is megismerhetjük, izgulhatunk az író karrierjéért és szerelmi életérért is, de leginkább azért hogy megtalálja végre a helyét és boldogságát a világban. A végkifejletig hosszú és rögös út vezet, tele fura figurákkal és még furább helyzetekkel! Számtalanszor nevettem hangosan az olvasás során, és utánanéztem Phil Doran munkásságának, hátha találok még tőle pár könyvet. Sajnos, semmi másra nem bukkantam, pedig szívesen olvasnék még tőle, szerintem nagyon tehetséges!