Sziasztok! Egy ünnepi, Karácsonyi bejegyzéssel készültem nektek mára, ahogy korábban már ígértem is. Az eredeti tervem az volt hogy majd jó sok családi képet is hozok, sajnos ezek most inkább csak dekorációk, illetve hangulatképek lesznek, de remélem azért így is tetszeni fog! Az ünnepek alatt főként melegítőben, kényelmes ruhákban pihengettünk, ami nem igazán volt fotó-témára való, Karácsony után szerettem volna pár közös képet lőni a fa előtt, de sajnos végig-söpört rajtunk egy hányós-hasmenéses vírus, szóval úgy néztünk ki mint aki benéz. Nem igazán éreztem kamera elé való látványnak a fejünket!

Az ünnep viszont nagyon szépen telt el, erről azért picit mesélnék nektek. Szokás szerint az utolsó pillanatokban sikerült minden meglepit, ajándékot beszerezni, egy ív csomagolót elhasználtam mire mindent ünnepi köntösbe bújtattam, az idei színvilág rózsaszín-piros volt, a fehér fámat is felállítottuk a szobában, erre is rózsaszín díszek kerültek. Emlékszem, hogy Snoopy mennyire szerette nézni a szobában a fehér fát, sokszor csak ült alatta és bámulta a csillogó díszeket. Kicsit mindig az ő emlékére is állítom fel ezt a mű fát, amit szerintem a családból csak mi ketten szerettünk, bár mostanában a többiek is kezdik mondogatni hogy “nem is olyan rossz”, “egészen jól néz ez ki” meg “olyan mintha havas fenyő lenne”! 😀

karacsony2015

Szóval az utolsó adventi vasárnapon végül minden összeállt, beszereztük a fát, megvettük az ajándékokat, én éjjelbe-nyúlóan csomagoltam, és esténként munka után még odaálltam sütni is. Szentestére szépen minden összejött, a család is együtt volt, nálunk most ebédelés volt és utána ajándékosztás, aztán Karival mi utaztunk délután Bátaszékre, és kicsit ott is ünnepeltünk. Az udvaron, bográcsban főztünk halat, majd a sok kajától kiterültünk a nagyszobában a földön és ott beszélgettünk éjjelig. Nagyon szép és csendes volt az ünnep, olyan jól éreztem magam! Csodás ajándékokat is kaptam, nagyon örültem mindennek, a képek között egy részüket láthatjátok is. Volt itt Life Book, névre szóló tollacska, nyaklánc, fülik, hűtőmágnes Prágából, kozmetikum szett fürdősóval, testvajjal, tusfürdővel, testápolóval, 4 évszakos ágyneműszett, tea-csomag bögrével, egy tonna körömlakk és új nyomdalemezek a Moyrától és a Moyou-tól, az Essence Winter?Wonderful! kollekciójának egy része, és persze rengeteg édesség, meg még sorolhatnám. Szóval szép és bőséges Karácsony volt. Bonoka is kapott meglepiket, amiknek nagyon örült, és a család többi tagja is elégedetten távozott a fa alól.

Nagyon szeretem hogy ilyenkor jut idő kicsit többet együtt lenni a szokásosnál is, finomakat enni, lazítani és nevetni. Nagy sikert aratott anyukám ajándéka, amit tőlem kapott: egy fényképalbum, tele az eddigi, utazgatós képeinkkel. Az egyik fotó láttán konkrétan röhögőgörcsöt kapott, amitől aztán mindenki más is nevetni kezdett. Kívülről ha valaki látta volna, biztos azt hiszi hogy nem vagyunk normálisak.. De nem számít, jó volt ez így, vidáman, közösen, családi körben. Nagyon gyorsan el is telt az ünnep, most egy egész évünk van rá, hogy várjuk a következőt! Remélem nektek is szépen és békésen, családiasan telt! Tervezek még egy posztot majd, ami inkább a karácsonyi dekorokról fog szólni, remélem hamarosan azt is sikerül összeraknom! Mindenkinek Boldog új évet kívánok! Nekünk a Szilveszter is hasonlóan csendben telt, betegség után felépülve, otthon zenét hallgatva, pezsgőzve, rádiózva, és szerencsére most Bono is csak mérsékelten rettegett. BÚÉK!