Timinél láttam hasonló posztot, és úgy gondoltam én is megosztom veletek az egyik új hóbortom, ami nem más mint a statement nyakláncok gyűjtése. Korábban nagyon fülbevalós voltam, még most is elcsábulok 1-2 szép darabra, de a legújabb mánia tagadhatatlanul a nagy és feltűnő statement láncok halmozása. Sokat ajándékba kaptam, párat magamnak vettem vagy rendeltem, de mindegyiket nagyon szeretem kivétel nélkül! Az alábbiakban egyesével mutatom meg őket!

statement1

1.  Nagy kedvencem ez a fekete-arany-ezüst nyaklánc, mert szerintem igazi alap-darab. Bármivel jól hordható, kényelmes, nem túl nehéz és egyszerű, mégis látványos. A helyi kínai boltban vettem, valahol 1000 Ft körül volt az ára.

DSCF6327

2. Ez a két lánc nem annyira statement, ezért egy kalap alá vettem őket. Kínai boltból van a beige, a KIK-ből az ezüst. Az ezüstösebbet valamiért jobban szeretem, talán mert a hossza állítható, míg a beige mágneskapoccsal záródik. Ezek is sok mindenhez passzolnak a semleges színük miatt, és nem is túl feltűnőek vagy hivalkodók.

DSCF6556

3. A következő már egy elég nagy, súlyos és feltűnő darab. Mivel fekete-arany, ezért sok ruhához fel tudom venni és a háromszög formák nagyon tetszenek benne. Szintén kínaiból szereztem be, 2000 Ft alatt volt az ára.

DSCF6348

4. Az egyik kedvencem a következő darab! Nagyon  szép virág mintás, élénk citromsárga, kövekkel kirakott feltűnő nyaklánc. Ebayről vette nekem Kari INNEN.

DSCF6355

5. Szintén Ebay-ről, ugyanattól az eladótól van a következő türkiz csoda. Kicsit indián-lányos szerintem, és nyáron nagyon fogom majd szeretni, bármelyik kivágott ruhámhoz hordhatom. Az ára is szemtelenül baráti volt!

DSCF6367

6. Egy újabb kék, és nagyon vastag, tényleg feltűnő lánc. Szintén Ebay-es, többet rendeltünk egyszerre. Ezt már meg kell gondolnom hogy mivel veszem fel mert kicsikét “sok”, de azért mégis tetszik. Kövekkel és textillel van kombinálva, királykék színben. Szállításkor egy kövecskéje kimozdult, de kicsomagolás után rögtön visszaragasztottam.

DSCF6378

7. Másik nagy kedvenc ez a vidám darab, ami igazán ütős színekben pompázik: pink, égszínkék és sárga. A színei miatt kicsit behatárolt a viselése, de a formája nagyon tetszik és az is hogy az unalmas ruhadarabokat is feldobja.

DSCF6383

8. Ezt a zöld láncot semmiképp nem hagytam volna ki az Ebay-es rendelések közül, annyira különleges a formája! Sajnos a szállításkor 1 db kő kiesett belőle, amit a borítékban megtaláltam és visszaragasztottam. Nagyon tetszik, bár nem hordok túl sokszor zöldet, meg fogom találni a módját hogy viselhessem!

DSCF6388

9. Ez a két láncocska sem mondható teljesen statement-nek, de azért lefotóztam őket. Mostanában rá vagyok kattanva a háromszöges formákra, így mindkettő kellett. A kék baromi olcsó volt, kifejezetten hosszú láncon lóg, az Ebay-ről rendeltem, a másik pedig a KIK-ből van, és egy dupla lánc (két kis háromszöggel). Nagyon a szívemhez nőttek!

DSCF6398

10. A következő egy picikét talán már túlzás, de valamiért nekem mégis megtetszett.. Talán pont a halvány barack színe miatt. Sok-sok virágot zsúfoltak egy láncra, arany, ezüst, csillogó fehér és barack színekben. Hát fog még fejtörést okozni, hogy mivel tudnám viselni anélkül hogy túl giccses legyek. Elég megosztó darab, de szerintem jól néz ki.

DSCF6408

11. Ennek a statement-nek a szépsége az egyszerűségében rejlik. Arany, ezüst, fekete színű cuccokat pedig mindig előszeretettel veszek meg, mert tudom hogy egy csomó mindenhez lehet hordani, így biztos nem nyúlok mellé. Szintén Ebay-es.

DSCF6451

12. Igen , egy újabb fekete-arany. Szeretem az ilyen merev láncokat mert nem csúszkálnak össze-vissza a nyakamon és az utóbbi időben viszonylag könnyen lehet ilyen különleges formájú/mintájú darabokhoz hozzájutni. A Kincsesdoboz -tól rendeltük, online.

DSCF6550

13. Ezt a láncot a KIK-ben leltem és egyből szerelem lett a színei miatt: rózsaszín meg türkiz, a kedvenc párosításom! 1500 Ft körül mozgott az ára, ami nagyon jó egy ilyen kaliberű strasszos láncért szerintem. Ki kellett egyszer cseréltetnem, mert egy helyen elengedte a fém rész a strasszokat, és itthon nem tudtam megjavítani. Ennek ellenére nagyon tetszik és ennyi pénzért tökre megérte.

DSCF6573

14. Szintén a KIK-ben vadásztam ezt az egyszerűbb, szép pink darabot. Nagyon rágyúrt a KIK a statement nyaklánc témára, több kincset is leltem náluk az utóbbi időben, méghozzá igencsak olcsón!

DSCF6578

15. A kép kicsikét csalóka, mert itt türkiznek tűnik, de valójában ez egy nagyon szép smaragzöld nyaklánc, ami az utóbbi időben kifejezetten a kedvencem lett. A Kincsesdoboz -tól rendeltem még régebben. Elég feltűnő és csillogó, ezért leginkább alkalmakra szoktam felvenni. Most 2550 Ft-ért árulják a shopban.

DSCF6584

16. A pasztell színeivel és az érdekes formájával fogott meg ez a lánc, ami szintén a kínaiból van és egy zöld füli is járt mellé. Halvány rózsaszín-beige-menta színűek a kövei, szerintem nagyon különleges darab.

DSCF6590

17. A munkahelyem melletti bizsu bolt kirakatában figyeltem fel erre a kék nyakira, az egyik munkaszünetben pedig bementem közelebbről is megnézni magamnak. Nagyon tetszenek benne a kék különböző árnyalatai, szívesen térek be ebbe a boltba mert mindig találok valami kedvemre valót.

DSCF6592

18. Ezt a darabot a színe miatt vettem meg, imádom ezt a halvány lazac-színt, sok hasonló felsőm is van. Többen megdícsérték már amikor hordtam, pedig ez a nyaklánc is elég kedvező áron jutott hozzám egy helyi kínai boltból.

DSCF6598

19. Ez a piros háromszöges nyaklánc egyik kedvenc szerzeményem a KIK-ből. Tényleg nagyon nagy és feltűnő darab, 1500 Ft körül volt az ára és nálunk csak pirosban árulták, de egyből lecsaptam rá amint megláttam. Abszolút szerelem!

DSCF6603

20. Ez a kicsit punk stílusú nyaklánc kakukktojás, mert kézzel készült, egy kedves alkotótársammal cseréltem. Arany színű volt, de az idők során kicsit már bronzossá színeződött. Nagyon tetszenek ezek a szegecses dolgok, és külön erénye hogy handmade, szeretem hordani.

DSCF6606

21. Ebben a szürke nyakláncban azt szeretem hogy szinte mindenhez jól passzol. Etsy -ről rendeltem ha jól emlékszem. Hátul megkötős a bőr amin lóg, így kicsit nehéz egyedül felvenni, de ennek ellenére az egyik favoritom.

DSCF6611

22. Talán a legelső statement nyakláncom volt ez a bronz faleveles darab, a Kincsesdoboz -tól. Többen is azt hitték, amikor hordtam, hogy tetoválás van a nyakamon 😀 Szerintem nagyon jól néz ki, a faleveles mintákért amúgy is élek-halok.

DSCF6620

23. Pocahontas nyakláncéként kapható a Kincsesdoboz -nál a következő szépség. Kék és pink színekben is árulták, nekem ez kicsit jobban tetszett a kéknél. Főként nyáron kerül elő nálam, nagyon vidám és indián-lányos!

DSCF6623

24. Ezek a merev galléros nyakláncok egy időben a kedvenceim voltak, mivel ősszel a sárga színt előszeretettel hordom, ezért beruháztam egy ilyenre. Facebookon vettem valakitől, jócskán leárazva, és nagyon megszerettem.

DSCF6626

25. Szintén Kincsesdoboz zsákmány ez a másik merev lánc, amit a kis kék bogyók dobnak fel. Egyszerű de nagyszerű!

DSCF6632

26. Amikor a bauble nyakláncok fénykorukat élték, akkor csaptam le erre a lazac színű nagy bogyós láncra az Etsy -n. Rengeteg színben lehetett egy időben rendelni, ez egy kisebb, “szolidabb” darab, már ha lehet ilyet mondani rá. Jó hosszú a lánca, kényelmes hordani.

DSCF6634

27. Szintén a munkahelyem mellőli bizsustól származik ez a fehér lánc. Mindenképp szerettem volna valami fehér árnyalatút, Kari ezzel lepett meg az egyik ünnepen. Elég univerzális darab ez is, 2000 Ft körül mozgott az ára.

DSCF6638

28. Etsy -ről rendeltem ezt az egyszerű, kék háromszöges láncot, picike, de látványos ékszer, bírom az ilyeneket.

DSCF6644

29. Kincsesdoboz szerzemény ez a fekete nyaklánc is, hát igen, elég sokat rendeltem már tőlük. Jó áron hozták be a népszerű külföldi láncokat, és nem kellett sokat várni a postára sem, ezért szívesen tértem be az online boltjukba. Ezt a kis feketét is már sokan megdícsérték rajtam, jó vétel volt!

DSCF6646

30. Éééés az utolsó.. a bazi-nagy kék bauble nyaklánc. Neki aztán tényleg van súlya, és mivel baromi nagy és hangsúlyos, ezért meg kell fontolni hogy mihez hordja az ember. Tavasszal és nyáron viszont nagyon szeretem, mert a könnyű nyári ruhácskákat remekül kiegészíti.

DSCF6651

Hát nagyjából ebből áll a “kis” gyűjteményem. Persze nem kell azt hinni hogy az összes pénzem ezekre költöttem, 2200 Ft felett egyiknek sem volt az ára, és szinte mindegyiket akció keretén belül vagy leárazva vettem meg, hosszú évek gyűjtőmunkája alatt! 😀

Azt hiszem egy időre el vagyok látva nyakláncokkal, van minden forma, szín, méret. Persze ha valakitől ajándékba “véletlenül” ilyet kapnék biztosan nem utasítanám vissza. Remélem tetszettek nektek a láncok! Ti szeretitek a statement-eket? Van kedvencetek esetleg?

statement2