Gondolom erről a könyvről mindenkinek megvan már a kialakult véleménye, ha olvasta, ha nem, hiszen a csapból is ez folyik (na meg belőle készült film adaptáció). Engem is kíváncsivá tett a nagy siker ami övezi, úgyhogy átrágtam  magam rajta..

842262_5

Leírás: A könyv, amelyről mindenki beszél…
Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Vélemény: Én is azok táborát erősítem, akik csak azért olvasták el a könyvet, mert kíváncsiak voltak, mi ez a nagy hype körülötte. Mivel ebook-ként olvastam, ez sokat levett a kényelmi faktoromból, elég sokáig is tartott amíg végeztem vele. Továbbra sem értem hogy miért lett ennyire híres és felkapott, mert a sok ömlengés ellenére szerintem egyáltalán nem különleges könyv. Az eleje még úgy-ahogy tetszett, amikor Ana és Christian ismerkednek, aztán a közepétől kezdtem nagyon-nagyon unni. Igen, valóban sok benne a szex, a „durva” részek viszont nem is annyira durvák, mint amire számítottam, és a nyelvezete néhol baromi idegesítő: utalnék itt én is a „szentséges basszantyú”-ra pl. Az is zavart hogy folyton ismétlődnek benne a dolgok, mindenki a száját harapdálja meg a szemét forgatja, aztán így vagy úgy de persze a vége mindig szex lesz, meg még annál is több szex, de ezt is unalmas olvasni egy idő után, mivel az összes aktus ugyanúgy van leírva. Eléggé irreálisnak tartom hogy ezek a fiatalok egy szimpla tekintettől is beindulnak, és Ana karaktere kifejezetten rosszul lett megírva. Annak ellenére hogy folyton egy erős, karakán csajként jellemzik, ebből mi olvasók sajnos semmit sem látunk, inkább csak egy muja kislányt, aki többnyire meg sem tud szólalni, önálló gondolatai pedig szinte egyáltalán nincsenek. A könyv vége kifejezetten összecsapottra sikerült, még győzködöm magam hogy érdemes belekezdeni a trilógia második részébe, hátha többet is ki lehet ebből hozni. A téma egyébként nem lenne rossz, sőt akár érdekes is lehetne, de túl sok benne a nonszensz dolog számomra. Nem is tudom, még emésztem hogy érdemes volt-e erre a kb. 300 oldalra időt pazarolni.

fiftyshadesofgrey2