Hát, srácok, elsuhant az augusztus is! Csak kapkodom a fejemet, hogy már újra itt az iskolakezdés ideje, mindenhol a neten a rokonok és ismerősök oviba, suliba, bölcsibe beszoktatós képei jönnek velem szembe. Hamarosan hullanak a falevelek, megint lehet sütőtököt enni és élvezni az ősz összes előnyét! Meg kell mondjam, idén én nagyon-nagyon vártam. Nem tudom mi volt velem, de extra-nehezen viseltem a forró nyári napokat, legszívesebben ki sem dugtam az orrom, csak a hűvösebb estéken és délutánokon. Ennek megfelelően tőlem szokatlan módon nem is tudok sok igazán nyári élményről beszámolni. Nyaralni sem mentünk idén, talán mióta együtt vagyunk Karival, ez az első év hogy kihagytuk a Balcsit. Az utolsó nagy utazás május végén – június elején volt, Zalakarosra. Persze ne vegyétek ezt sopánkodásnak, vagy ilyesmi. Nagyon elégedett és hálás vagyok én az idei nyárért is, sok szép dolog történt velünk, panaszra semmiképp nem lehet ok. Nem vagyok emiatt lehangolva, az őszt úgyis jobban kedvelem mozgolódás szempontjából, eddig még sosem tartott vissza minket a hűvösebb idő egy jó kis utazástól, szóval vannak terveim!

Hosszas vívódás után, augusztus második felére, felállítottuk otthon a medencénket. Egyedül én pancsoltam eddig benne, de nagyon jó volt, bikinire vetkőztem, vittem a kertbe limonádét, könyvet, napszemcsit, naptejet, és élveztem hogy senkivel sem kell megküzdenem a strandolóhelyért, körbevett a sok zöld és lubickoltam! Eléggé kellemes módja az otthon nyaralásnak.

Idén extra-sok gyümölcsünk termett minden fajtából, szóval folyamatosan raktuk el a körtét, epret, málnát, szilvát, barackokat, hol lekvárnak, hol fagyasztva, befőttnek. Ettük nyersen és gyümölcslevesben, sütiken, mindenhogyan ahogy csak értük. Az idei gazdag és termékeny év volt a kert szempontjából, és bőven adott kinti-benti házimunkát a családunknak.

augusztus2015

Azért a meló mellett pihenésre is jutott idő. Apró kirándulásokat tettünk, anyósommal és Karival pl. átruccantunk Mórágyra, ismét megnéztük a híres gránittömböt, amit nagyon régen láttam utoljára, de az egyik kedvenc helyemmé vált. Ezután a szálkai tóhoz is tettünk egy kis kitérőt. Nagyon szeretek lesétálni a tó partjára a horgászok közé. Olyan helyről van szó ismét, ahol már többször is jártunk de nem lehet megunni, és anyósom is szívesen jött velünk. Alapvetően sok szépség van Szekszárd közvetlen környezetében, úgyhogy ha nem is utaztunk messzire, azért tudtunk jó mini-kirándulásokat csapni a szülőkkel vagy kettesben. Őcsényben jártunk talán a legtöbbet az idei nyáron, nem csoda hogy Kari repülős kiképzése nagyon szépen halad. Már B vizsgát tett, és ha a szeptember kegyes lesz a repülősökhöz akkor hamarosan eljutunk a C-ig. Ha már tanulásról van szó, akkor itt kell megemlítenem hogy én is rakhattam volna ki “első nap az iskolában” képeket, mert Kari ebben a szemeszterben újra megkezdi az egyetemet! Nagyon büszke vagyok rá, azt hiszem én nehezen tudnám rávenni magam hogy újra nekiálljak tanulni, szóval minden elismerésem a sulisoké! Hajrá “gyerekek”!

A képeken láthatjátok majd hogy sok szép virággal gazdagodtunk, olvastam egy csomó könyvet (folyamatosan bővítem a moly kívánságlistám is), rengeteget kutyáztam, sütöttünk-főztünk, zsákmányoltam egy csomó nyakláncot és körmös kellékeket, néha-néha ékszereztem egy picit, és úgy alapvetően jól éreztük magunkat otthon, de most már kérjük vissza a kellemes 25 °C körüli hőmérsékletet és a csodás őszi, langyos napsütéses napokat! Rendelés leadva! Legyen szép nekünk (meg mindenkinek) a szeptember! 😀