A Papp Diána könyvek az utóbbi időben nagy kedvenceimmé váltak. Ennél az írásnál sem volt másképp, örülök hogy az olvasási listámra felvettem!

pappdiana_telifagyi

Leírás: A harmincas évei végét taposó Judit élete irigylésre méltó. Jóképű férj, három gyerek, anyagi gondokról nem is hallott, de még rettenetes főnök sem igyekszik pokollá tenni az életét. Ám az idillnek egyszer csak vége szakad, amikor váratlanul elhagyja a férje, Bálint egy fiatalabb nő miatt. Egyetlen támasza szingli húga, Virág lesz, aki ugyan már régóta vágyott családra, de valahogy nem úgy képzelte, hogy a nővére bútorozik be az albérletébe a gyerekekkel. Hogyan tudja rendezni életét az elhagyott feleség? Párra talál-e a bohókás fiatal lány? Kiderül a Téli fagyiból.

Vélemény: Egyre jobban tetszenek Papp Diána könyvei, olyan kellemes hangulatot árasztott eddig mindegyik. Különösen szimpatikusak a vidéki tájak és történések leírásai, a karakterek is aranyosak voltak a könyvben, főleg a gyerekek és a nagypapa. A középpontban Judit áll, aki először csak sejti, majd meg is bizonyosodik benne, hogy a férje megcsalja. Ezután próbálja újra felépíteni az életét, testvére – a szeleburdi Virág – segítségével. Sok időt tölt a testvérpár és a gyerekek vidéken a nagyszülőknél, ahol mindenki támogatja Juditot az újrakezdésben. Élvezettel olvastam végig a történetet, tetszettek a randizgatások benne és a vidéki kis kitérők, amik már-már giccs kategóriába mentek, mégis hangulatosak. Talán egyedül a befejezés nem volt kedvemre való, szerintem nagyon kurtán-furcsán sikerült és számomra sok kérdés nyitva maradt. Mi lett például Virággal? Hogyan lép tovább Judit és Bálint? A nagyszülők sorsa nagyjából rendeződni látszik, de azért ezt is ki lehetett volna fejteni jobban. Szívesen olvastam volna tovább, bőven lett volna még a könyvben lehetőség, esetleg egy folytatást vagy második kötetet is el tudnék képzelni.