Már a negyedik Adler könyvet olvasom, eddig talán ez volt a leggyengébb a négyből, és kicsit elrettentett az is hogy a könyvtári példány első lapjára valaki tollal beleírta a következőket: ” A legunalmasabb regény, ha egyáltalán ennyi nyűglődés megérdemli ezt a szót! Ez “sikerkönyv”???”. Nem túl jó szájízzel vágtam hát neki, de annyira nem volt rossz szerintem, szóval nem értem a kedves olvasótársam ilyen fokú kiakadását. Alul olvashattok bővebben a Párizsi randevúról és a hozzá kapcsolódó véleményemről!

 11311558_821622407957845_1101762977_n

Leírás: Párizs fényei, Provence ízei és a Cőte d’Azur színei egy életre szóló szerelmes utazáson. Párizs a világ legromantikusabb városa, a szenvedélyek földje. Lara Lewis egykor úgy hitte, hogy férjével a szerelem legszebb napjait élte át Párizsban. Jó pár év elteltével romantikus kalandot tervez: újraélni a nászútjukat, meglátogatni a régi kedves helyeket, felmelegíteni a kihűlőben lévő kapcsolatot. Ám felmerül a gyanú, hogy férje viszonyt kezdett az asszisztensével, így Lara vakmerő lépésre szánja el magát: új útitársat választ, egy fiatal férfit, akit még alig ismer. Így indul szenvedélyes kalandjuk Franciaországon át, melynek végére kiderül, hogy az emlékek ereje, vagy az új fellángolás győz-e Lara szíve felett. Elizabeth Adler számos, pazar helyszíneken játszódó romantikus regény világhírű szerzője Toszkána és Amalfi után most a szerelmes szívek városába kalauzol minket, egy olyan asszony szenvedélyes útjára, akit az igaz szerelem eddig a pillanatig egész életében elkerült.

Vélemény: Kezdem érteni, hogy miért van az Adler könyvekben mindig valami minimális „krimi” szál is, mert amelyikben nincs, abban igazából nem történik semmi eget rengető. Egy teljesen átlagos szerelmespár utazását írja le a könyv Franciaországon át, jó sok nyűglődéssel, cívódással majd kibékülésekkel, amitől az embernek az az érzése támad hogy sok hűhó van a nagy semmiért. Larát megcsalja a férje, Bill, amitől teljesen összeomlik, majd megismerkedik egy nála jóval fiatalabb kétkezi munkással, és egyből szerelem szövődik köztük. A lány mégis nehezen tudja eldönteni hogy a régi, jól bevált életéhez ragaszkodjon vagy az új lehetőségeket és kihívásokat válassza, erre próbál megoldást találni a francia városkák utcáin és a riviérán. Szerencsére végül döntésre jut Lara, Dan és Bill is, bár a végkifejlet a kezdetektől egyértelmű szerintem. A tájak leírásai nagyon tetszettek, és a főszereplők végig ették-itták és szeretkezték az egész könyvet, az utazás egyes pillanatai pedig nem voltak épp zökkenőmentesek, mégis végig feszülten vártam hogy na most, most majd történik valami igazán nagy dolog. Sajnos csalódnom kellett, de egy középszerű szerelmes könyvnek megfelelt ez az írás. Újra nem olvasnám, de egyszer azért érdemes kézbevenni.