Rohamosan telik a nyár, és még alig írtam valamit az átlag hétköznapokról, aztán már mindjárt itt a július vége, hihetetlen! Idén valahogy nem merültem el túlzottan a nyári programokban, alig voltunk valahol, és biztosan az sem lendített a hangulatomon hogy még csak vízpart közelében sem jártam eddig, nagyon sajnálom is a dolgot, meg kell mondani! Munkával és otthon pihegéssel telnek a hetek általában, nekem ez a 38 °C ami nálunk tombol már túlontúl sok, egyszerűen nem bírom, nyűgös vagyok tőle, ki se tudok mozdulni és várom az estét amikor kicsit elviselhetőbbé válik a létezés kint a kertben és az emeleten. Egyszer már beiktattunk idén egy grillezést, Kari szülinapján, ami nem sikerült túl jól mert a brikett az Istenért sem akart meggyulladni, én meg a tortát rontottam el, úgyhogy sikeresnek épp nem volt mondható az akció, de azért próbálkoztunk és mindennek ellnére vidáman telt az este. Bátaszéken aztán visszavágtunk a grillnek, akkor Kari készített finom sült husikat a saláta és krumpli mellé, szerencsére ez a forduló már jobban sikerült, és anyósom a sütikkel is remekelt, úgyhogy az állás 1:1.

Őcsényben nagyon sokat jártunk az elmúlt hetekben, hol csak az informatikai részleget szerelni, hol Kari repülései miatt, vagy megbeszélésekre mentünk, és természetesen az EB megnyitót sem hagytuk ki, ami látványos airshow-al volt összekötve. Számomra nagy élmény volt látni Besenyei Péter repülését, pedig azt hittem hogy ez már lerágott csont, hiszen a TV-ben és mindenhol őt nyomják, de élőben tényleg lenyűgöző, mindenki tátott szájjal figyelte és síri csend volt a reptéren az ő bemutatója alatt. Az egész airshow és megnyitó szerintem jól sikerült és látványos volt, nagyon meleg időt kaptunk, izzadtunk rendesen, de kitartottunk délutánig, egészen a műsor végéig. Hazaérve azért életmentő volt a hűsítő zuhany nekem, rámfért a felfrissülés. Aput is kivittük többször a reptérre, megnézni a gépeket, sétálni és kutyázni kicsit, lehet csocsózni, focizni és röplabdázni is a placcon, van kint egy szuper étterem és esténként más-más tematikus buli, szóval nagyon hangulatos az egész, csak fura kint az a sok-sok ember, hozzá vagyunk mi szokva a nyugis reptéri élethez. A hangár előtt, a megnyitón voltak egyébként árusok is, úgyhogy gazdagabb lettem ékszerekkel és egy repcsis hűtőmágnessel a gyűjteménybe, anyósomék és sógornőmék pedig még egy örömrepülésre is elmentek a nap zárásaként, egy szó mint száz, jól éreztük magunkat!

julius2015_egc

A munkába is visszatértem egy viszonylag hosszabb betegszabi után. Jó érzés volt hogy mindenki nagyon várt, folyton érdeklődtek irántam, kaptam sok-sok ölelést amikor végre visszajöttem. Amúgy nagyban zajlik nálunk a felújítás, éppen most kezdték meg a második emelet renoválását, ahol én is dolgozom. Az első szint már elkészült, most épp nálunk van felfordulás, fúrás-faragás, por. Szinte mindent kicserélnek, a villanyokat, kábeleznek, padlócsere és festés is lesz, a vizesblokkok is új formát kapnak és még sorolhatnám. Kicsit nehezen viseljük így a nagy melegben ezt a hercehurcát, de még egy hónapig tűrni kell, hát kíváncsi leszek mennyire fogunk kisimulni a végére. Sajnos, abban is változás áll be hogy a kollégáimat akikkel eddig egy szinten dolgoztam felköltöztetik a harmadik emeletre. Nem a világvégére mennek, de tökre fognak hiányozni, jó érzés volt hogy csak átszaladtam a szomszéd szobába és lehetett egyet dumcsizni. Hát, most majd más idők jönnek, más arcok, és idomulni kell majd az új helyzethez, ami nem biztos hogy könnyű lesz eleinte.

Amúgy meg tele vagyunk otthon is mindenféle házimunkával, kerti teendőkkel, így a pihenés mellett erre meg a sütés-főzésre koncentrálunk. Úgy nézünk ki mint egy dzsungel, mert folyamatosan kellene gazolni hogy valami formát adjunk a kertnek, a füvet így is állandóan nyírjuk, de nő mint a bolondgomba. Idén málnából rengeteg termett nálunk és Medinán a tesóméknál is, úgyhogy mindenféle málnás sütiket és smoothiekat kipróbáltunk, nyomatjuk a szezonális gyümölcsöket, szerencsére az eperből is lehetett csemegézni. Hát  nagyjából így vagyunk, nyugisan és lassan telik a nyár, és ha összekapom magam talán még egy kis mini nyaralás is bele fog férni augusztusban. Majd meglátjuk, drukkoljatok! 🙂