Kicsit lassan haladtam vele, de abszolút nem a könyv hibája volt. Élvezhető, csajos olvasmány, ajánlom másoknak is, nekem tetszett!

10953522_1559162941028005_1523848383_n

Leírás:

Egyes nők vásárlásfüggők, mások elepednek egy finom pezsgőért
Van, akinek elég a kedvenc könyve, mások vadul partiznak
Lucy Lombard csak egy valaminek nem tud ellenállni, a csokoládénak – a krémes és édes mennyei örömöknek.
Lucy szerint a csoki jó fejfájásra, meggyötört lélekre, összetört szívre, és az élet egyéb apró bosszúságaira. Egy falat töltött vagy fekete csoda, és máris ízesebb a világ. Három hasonlóképpen csokihívő barátnőjével meg is alakítják a Csokoládéimádók Klubját, ahol hetente kibeszélhetik; ha lelépett a pasi, ha nyomul a főnök, ha kiállhatatlan a férj, vagy betoppan a szőke herceg…

Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhezszóló történeteinek, számos művéből film készül.

Vélemény:

Négy barátnő történetét ismerhetjük meg ebből a regényből, ami egy kedves kis csajos könyv, itt-ott meglepő fordulatokkal, rengeteg csokoládéval, vicces sztorikkal tarkítva. A főszereplőnő Lucy, nagyon esetlen, de humoros és jó nagy adag önkritikával megáldott csaj, én leginkább Bridget Jones-hoz tudnám hasonlítani. A könyv felétől kb. nagyon beindulnak a történések, néha csak kapkodtam a fejem hogy újabb és újabb szál, újabb és újabb pasi jön a képbe vagy épp a régiek bukkannak fel ismét, mikor már letettünk volna róluk. Tényleg baromira sokszor kerül elő a központi téma: a csokládé – a szögletes, a kerek, a mindenféle. Nekem már a puszta olvasásától is cukorsokkom lett, szerintem nincs ember aki a valóságban be tudna falni egyszerre ennyi édességet! A lányok történetei közül Lucyé és Chantalé tetszett a legjobban, a másik két vonalat szerintem nagyon elnagyolták, nem is kaptak kellő hangsúlyt, és engem nem is nagyon érdekelt Autumn és Nadia élete, egyik sem ragadott meg túlzottan. Ennek talán az is lehet az oka hogy ezek már túl mély problémákat feszegettek (szenvedélybetegségek, drog), ami nekem egy ilyen kis könnyed limonádé könyvecskébe nem való. A szerelmi szálak szerintem zseniálisak voltak és izgalmasak, mindig drukkoltam hogy vajon melyik pasi lesz a befutó, és a könyv közepén még egy váratlan “rablási” akció is befigyelt a csajoktól, amire végképp nem számítottam. Jó volt olvasni a lányok közötti összetartást, barátságot, összeségében jó könyv, happy enddel, és meg tudott lepni pár helyen. Szívesen elolvasnám a következő részét – merthogy van neki – kíváncsi vagyok milyen fordulatokat tartogat, sok jó ajánlót olvastam róla.