Nagy újság van, gyerekek! Bizony megvan az új autócskánk! Köszönöm mindenkinek, aki drukkolt és gondolt ránk ezzel kapcsolatban! Sikerült megtalálni a megfelelőt, sőt, most már lassan egy hete használjuk is!

Egy kék Golf Plus Perfekt-ről van szó, ami ha lehet ilyet mondani, egy ötös Golf, csak kicsit magasabb. A történet elég kalandos, ugyanis ebbe az autóba már “beleszaladtunk” egyszer. Az előző gazdija bajai volt, aztán Szekszárdon az Autócity-ben becserélte, és Kari itt találkozott a kis Plus-al először, mikor a hármas Golfunkat vitte (volna) az utolsó műszakijára. Akkor egyből rá akartak beszélni minket erre az autóra, de csak odáig jutottunk hogy Kari körbenézte, beleült, és konstatálta hogy tök jó. Később az autócska átkerült a pécsi Autócityhez, mi meg figyelemmel követtük a sorsát a használtautón, és gondolkodtunk rajta serényen. Egy másik, Vácon lévő Golf is nagyon tetszett nekünk, gyakorlatilag ők ketten voltak versenyben a kegyeinkért (ha-ha!). Kicsit elszomordtunk, mikor egyszer csak eltűnt a használtautóról a pécsi Golf… valaki megvette, megelőzött minket, mielőtt még komoly érdeklődők lehettünk volna. Már-már beletörődtünk. Nagy meglepi volt, mikor pár nap elteltével újra felbukkant a szemünk előtt az autó a neten. Kiderült, hogy egy kereskedés vette meg, kijavította apróbb hibáit, és újra árulni kezdte Pécsen. Ezt már így eléggé sorsszerűnek éreztük, hogy nekünk bizony komolyabban is meg kéne nézni az autót, meg közben a pénz is összejött, amit spórolgattunk rá. Helyzeti előnnyel is indultunk, hiszen már sok mindent tudtunk előre a kocsiról (a szekszárdi kereskedés jóvoltából).

golfplus

Karinak elég sok utánajárást okozott a vásárlás, de végül úgy döntöttünk hogy nekünk ez a kis autó nagyon jó lesz. Egy hét papírozás, stb. után múlt hét pénteken végre jött a telefon hogy mehetünk érte. Ági vitt minket Pécsre, és útközben egy teljeskörű rendőri igazoltatásba is beleszaladtunk Mecseknádasdnál, kiderült hogy közülünk senkit sem köröznek! Nagy kő esett le a szívemről! 😀

Hogy az autóról is írjak, annyira szép és annyira jó! Hatalmas, tágas (nekem, az előző autónkhoz képest legalábbis). Nagyon kényeslmes, és hát azért be kell vallani hogy egészen más kategória, mint a korábbi Golfjaink. Ebben aztán már tényleg minden van, egészen apró kis fejlesztések is hihetetlen hogy mennyit tudnak dobni a komfortérzeten. Van könyöktámasz és pohártartó, hát ezeket nő létemre muszáj kiemeljem! Nagyon-nagyon szeretjük ezt az autót, már most! Remélem még sokáig hűségesen szolgál majd minket. Eleinte volt némi ellenérzésem, hogy biztos jó ötlet-e ennyit költeni egy autóra, vagy nem flancolás-e ez, és még sorolhatnám.. Végül arra jutottam hogy tisztességesen megdolgoztunk mi ezért, hogy ilyen autónk lehessen. Arról nem beszélve, hogy tényleg szükséges, sokat járunk vele, sokat használjuk, tehát nem az ablakon kidobott pénz. Valószínűleg az sem lenne sokkal jobb ha ismét vennénk egy kis egyszerű kocsit pár 100.000 Ft-ért, aztán havonta hordhatnánk javítgatásra a kereskedésbe, és évente kellene lecseréljük egy másikra, nem kevés időt, pénzt, energiát beleölve. Most már egyáltalán nem gondolkodok ilyenen hogy megérte-e vagy túl drága volt-e?! Azt hiszem, ez egy normális autó, egy normális családnak, amit igenis megérdemlünk! És nagyon boldogok vagyunk vele. És akkor a végére egy kép, az első találkozásról, még a kereskedésben:

11009932_1057801524246743_8596582851205113853_n