A Karácsony előtti hetekben sikerült elolvasnom ezt a cuki kis könyvet, ami nagyon jól meghozta a hangulatom a közelgő ünnephez, na meg persze a sütéshez, főzéshez, édességekhez. Ajánlom minden édesszájú és Karácsony-imádó lánynak!

colgan-jenny-karacsony-a-cupcake-kavezoban

Leírás:

Issy Randall, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa szerelmes, és nem is lehetne boldogabb. Új üzlete virágzik, és jó barátok veszik körül, bár két kolléganője, Pearl és Calorine mintha nem nagyon lenne feldobva a hó és a vidámság közelgő ünnepétől. Ám amikor barátja, Austin eljátszik a gondolattal, hogy New Yorkba költözik, Issy kénytelen egy távkapcsolat kilátásával szembenézni. És amikor legnagyobb a karácsonyi forgalom a kávézóban, s egyre nagyobb a kereslet Issy ínycsiklandó süteményeire, a lánynak el kell döntenie, mit tart a legfontosabbnak az életben.

Ebben a decemberben Issynek minden erő-, jókedv- és fahéjtartalékára szüksége van, hogy így vagy úgy mindenkinek boldog karácsonyt teremtsen..

Vélemény:

Azt hiszem igazán jókor, jó időben sikerült kikölcsönöznöm ezt a könyvet! A Karácsony előtti hetekben esténként a munkahelyemen olvastam Issy és szerelme édes történetét. Nem kell túl sok bonyolultságot és konfliktust várni ettől a könyvtől, egyszerű, mégis nagyon aranyos, becsempészi a mindennapjainkba a Karácsony szellemét. Külön tetszettek benne a kávézó leírásai, a sok süti, édesség, finomság ami itt-ott felbukkan az oldalakon. Szinte érzi az ember a fahéj, narancs, szegfűszeg illatokat, amik ilyenkor a helyi kávézókból áradnak. A cselekmény ugyan kicsit lassan indul el, de úgy a könyv negyedétől már kezdett számomra is érdekessé válni a sztori. Nem volt kérdés bennem hogy mi lesz a végkifejlet, de jó volt olvasni hogy végül hogyan jutunk el odáig. A mellékszereplők iránt sajnos egyáltalán nem sikerült felkelteni az érdeklődésem, ők elég elhanyagolhatók szerintem, nem igazán tesznek hozzá érdemben a történethez. Viszont minden fejezet közt találhatunk egy konkrét süti receptet, bevallom töredelmesen hogy mindet elolvastam és el is tudtam képzelni ezek alapján hogy vajon milyen sütemények lehetnek ezek a valóságban. Összességében cuki és kedves kis könyvről van szó, és csak utólag derült ki számomra hogy van egy előzménye is: Találkozzunk a Cupcake kávézóban címmel. Sajnos ezt nem tudtam kivenni a könyvtárból, pedig nagyon szerettem volna elolvasni. Ha már a második rész tetszett, biztos az elsőben sem csalódnék! Ünnepi hangolódásra tökéletes kis könnyű regény, egyszer vegyétek kézbe ha tehetitek!