A hosszú hétvége számos kellemetlen dolgot tartogatott számunkra, s ha jobban belegondolok szinte csak rosszat. Alapvetően feszült is voltam a kezdetek kezdetén, de ez a későbbiekben csak tetőződött. Sajnos muszáj megemlítenem, hogy belekeveredtünk egy “kis” balhéba, ami a geocachinghez kötődik. Alapvetően tudni kell hogy már régóta sok minden zavart bennünket a magyar oldalon, főként egyes játékosok mentalitása, a folyamatos piszkálódások, puffogások, a ládáink moderációjánál ez anno fokozottan előjött, plusz utána is sokszor találkoztunk negatív kritikákkal ládaoldalakon, a fórum meg kifejezetten hemzsegett ezektől, bármelyik témába olvastunk bele. Sok rejtés is hagyott maga után kívánnivalót: túlbonyolított, nehezen kereshető ládák és borzalmas állapotban lévő dobozok fogadtak minket sok helyen. Próbáltunk sokáig ezektől eltekinteni és kivonni magunkat alóla, de van egy pont, amin túl ez már szinte lehetetlen. Kari ezek miatt az utóbbi időkben már egyáltalán nem volt hajlandó keresni a .hu rejtéseket. Nagy nehezen tudtam csak rávenni a ládázásra, illetve azokat a ládákat kerestük fel, amiket a .com miatt amúgy is megtaláltunk volna. Hétvégén viszont sok mozgó láda költözött a városba egy rendezvény kapcsán, és az egyiket elhoztuk magunkkal. A szabályokat nem szegtük meg, de volt akinek ez nem tetszett és ennek hangot is adott nem túl szép formában. Akkor eléggé betelt a pohár- és a korábbi előzményekre is tekintettel – úgy döntöttünk hogy végleg kivonulunk a magyar oldalról. A ládáinkat is megszüntettük ezzel a lendülettel. Nem kis port kavart ez a dolog, és pont abba csöppentünk bele, amiből leginkább kivonni szerettük volna magunkat: a hisztibe és marakodásba.

1662879_220727764783499_2100186143_n

Nyilván ragozhatnám ezt a témát még hosszasan, fejtegetve a történteket és álláspontokat, meg hogy kinek volt igaza és kinek nem, de egyszerűen feleslegesnek tartom. Nem is ez a hely az, ahol ezt meg kell tennem. Minden érintett másképp látja, és a kívülállónak is szíve joga gondolni amit csak akar. A lényeg tehát annyi, hogy többé nem játszunk a .hu -n és a ládáinkat továbbra csak .com-on fogjuk publikálni. Valamelyest már túllendültem ezen lelkileg, de eleinte nagyon nehéz volt. Többször sírtam és eléggé megviselt ez az egész dolog, hiszen alapvetően is rosszul kezelem a vitákat és a feszültséget és túl sokat foglalkozom azzal hogy vajon mit gondolnak mások. Mennyivel könnyebb lehet azoknak, akik simán be tudják venni a leszarom pirulát! Persze valahol érthető a nyűglődésem, hiszen már régóta játszottunk itt és elég sok élményünk származik belőle, ez a játék az életünk fontos része, még ha az utóbbi időben már eléggé negatív élmények is értek minket.

Szerencsére a láda-keresés és a játék öröme megmarad nekünk, hiszen a találataink 90%-a a .com-on is ott figyel, és úgy gondolom hogy mi soha nem írtunk senkinek bántó vagy kioktató dolgokat a ládáihoz. Ehhez fogjuk tartani magunkat a továbbiakban is, és a békés játékhoz!

Ha már a nehézségeknél és a pocsék történéseknél tartunk, akkor a következő “vidám” adalék, hogy május elsején éjjel sikerült a kocsinkba bezárni az egyetlen létező kulcsunkat!!! Kb. 2-3 órát töltöttünk el azzal hogy feltörjük a saját autónkat a ház előtt, lehetőleg sérülésmentesen, ami a végén … *dobpergés*… sikerült is!!!! A youtube még erre is kínál remek videókat, hála a modern kornak. Ha valaki szeretne hármas golfot törni nyugodtan szóljon, mi már profik vagyunk! 🙂