Mostanában kevés idő jut a kirándulásra, a hétvégéink eléggé be vannak táblázva, ha mégis tudunk egy kis időt szakítani akkor a közeli helyeket látogatjuk. A Gemenc Event óta kis lépésekben próbáljuk a versenyen kihelyezett ládákat megkeresni, most ezt a sorozatot folytattuk Gemenc közelében és Ebesnél.

ebes_gemenc

 Számomra ez a tavaszi idő abszolút kellemes, és szerintem ilyenkor a legjobb geocachingelni, mikor még nincs 40 fok és dög meleg, de egy pulcsiban már simán lehet sétálgatni. A Gemenc felé vezető úton 10 ládát gyűjtöttünk be, kocsival mentünk és meg-megálltunk az út szélén keresgélni. Már nagyjából kezdenek tipikussá válni a rejtések és legtöbbször nem igényel sok időt egyet felkutatni. Így persze bőven van időm az út során fényképezni is, szépen nyílnak már a virágok és kezd színes lenni a természet. Annyira szép ilyenkor a környék! Gemenc után még Bátaszékre is átugrottunk ahol igazi, szerb erdei szamóca lekvárt kóstolhattunk. Írtó édes, de különleges íze van.

Ebesnél a tervezett keresgélés sajnos félbe kellett szakítani, mert eléggé elkapott bennünket az eső. Viszont láttunk szép szivárványt, és tök jó volt a kihalt, poros úton sétálgatni, ahol még a madár is alig jár. Szeretem az ilyen világvége-helyeket. Ha az összes verseny-ládát be akarjuk gyűjteni akkor még sok ilyen környékbeli csatangolás vár ránk, remélhetőleg kiadós sétákkal és szép természettel.