Hétvégén végre szép idő volt és alkalmunk is adódott arra hogy kicsit megsétáltassuk a lábamat. Szombaton Kari a reptéren tevékenykedett, de a vasárnap a miénk volt és Pécs felé vettük az irányt. Az egyik fő apropó az volt hogy kipróbáljuk az újonnan beszerzett “kincset”, ugyanis hirtelen ötlettől vezérelve vettünk egy GPSt. Már régóta téma volt ez köztünk, végül Kari egyik kollégája hívta fel a figyelmünk az Etrex30-ra. Ez egy Garmin készülék, és nagyon meg vagyunk vele eddig elégedve. Egy az egyben le lehet rá tölteni GPX-eket, láda adatlapokat, és kb. 1 méteres pontossággal odavitt mindenhová minket. Még egyelőre az ismerkedés fázisában vagyunk, de nagyon sok hasznos funkciója van, és végre nem kell az okostelefonokkal szenvedni geocaching közben. Ez szintén problémát jelentett egy ideje, mert az új telefonjainkban egyáltalán nem működik az iránytű, ami nélkül mondjuk bajos keresgélni. Szóval most már az Etrex lesz segítségünkre, és szerintem nagyon jó vásár volt, megkönnyíti az életet. Tetszik hogy abszolút nem nagy, nem bumfordi, és a kijelzője is színes!

eb695c8ea9cc11e3aa6f12c7d1822044_8

De visszatérve a kirándulásra.. Végül Pécs felé kanyarodtunk, és amennyire zavaró volt ez a város már számomra az utóbbi időben, most épp annyira jól éreztem magam. Szinte alig voltak az utcákon, csend és nyugi volt, szépen sütött a nap és tényleg jól esett sétálni a belvárosban. Gyors ebéd után megkerestük azokat a ládákat amiket télen kihagytunk (Színház, Zsinagóga). Sikerélmény volt mindenhol, az új kütyü jól teljesített. Kis kulturális programnak beiktattuk a Széchenyi térhez közel eső pécsi terráriumot. Ez az én kérésem volt, nagyon szerettem volna megnézni és örülök hogy végül bementünk. Annyi aranyos állatka volt, különösen a gyíkok, gekkok és a színes halak tetszettek meg a farksodró. Különleges volt a kis éjszakai ház ahol csendben aludtak a szőrmék. Kb. millió lépcső volt lefelé és felfelé amivel picit nehezen birkóztam meg, de Kari segített. Előre szólok mindenkinek hogy kb. 98%-os a terráriumban a páratartalom, a nap végére olyan fejem volt mint egy báránynak, viszont maximálisan megérte az élményért.

A terrárium után gyors koffein és sütemény pótlás volt a Virág cukiban, aztán mentünk tovább a vasúthoz és a köztemetőhöz. Sajnos előbbi helyen eltűnt a ládikó, utóbbit meg nem éreztem túlzottan okos vagy releváns rejtésnek. Egy találatnak jó volt, és arra is hogy lássam a nagy pécsi köztemetőt, még sosem voltam itt. (Pécsnek ezen a részén egyébként is extra-ritkán jártam.) Délutánra kellően elfáradt a lábam, úgyhogy úgy döntöttünk kezdetnek ennyi elég. Azért büszke voltam magamra hogy mennyit tudtam így is menni, lépcsőzni, emelgetni. Javul ez, ha lassan is! Nagyon jó délután volt, úgy szeretem az ilyen napokat Karival kettesben!

terrariumpecs