Nyugisra és csendesre sikerült az idei családi Karácsonyunk, nagyon szép és pihentető pár nap volt! 23.-án éjjel én még dolgoztam, így nem voltam túl friss másnap. Apával tettünk egy gyors bevásárló-körutat délelőtt és megvettük az utolsó apróságokat amik a menühöz hiányoztak. Utána sütés-főzés volt a program egész délelőtt. A fiúk befaragták a fát nagyon szakszerűen, mi apával pedig díszítettünk. Innentől is a szokásos menetben ment a program: Este vacsi, ajándékozás, majd még órákig beszélgettünk a nappaliban. Jó érzés volt hogy végre mindannyian ráérünk, senki sem sietett sehova. Kényelmesen, melegítőben nyomtuk végig a szentestét, és valahogy ez így most annyira jó volt! Családias és abszolút nyugis ünnep! A menüt tekintve megint kitettünk magunkért: készült húsleves, sült oldalas, sült krumpli, rizibizi, sült csirke, gesztenye torta, diós kalács, mákos és diós bejgli, és mézeskalácsok.

christmas2013_1

Szenteste után aztán megindult a mozgolódás rendesen, körbe jártuk a családot. 25.-én Bátaszékre mentünk hogy Kariéknál is ünnepelhessünk picit. Anyósom jól megtömött  minket mindenféle finomsággal, aztán az unokatesómékat is meglátogattuk délután. 26-án a papáéknál voltunk, 27-én pedig a barátnőim itthon voltak és éjszakába nyúló csacsogást tartottunk, régi fotók nézegetésével, sok nosztalgiával és nevetéssel, na meg persze zsíroskenyérrel és lila hagymával! 28-án Levihez mentünk borozni, Karival. Valahogy úgy alakult hogy innen is késő éjjel értünk haza, nagyon jó volt kimozdulni és a barátokkal lenni, megbeszélni a fontos dolgokat, erre év közben is még többször kellene időt szakítani.

christmas2013_2

Összességében minden úgy telt el ahogy terveztem, sok családozással, finomságokkal, szép ajándékokkal, nagy fenyőkkel, utazással, barátokkal, fényekkel, boldog pillanatokkal. Remélem, hogy mindenkinek aki néha erre téved szintén békés szép Karácsonya volt! Puszi nektek!