Az elmúlt két hét mozgalmasan telt a családunk számára, ugyanis vendégünk jött Franciaországból! A szüleim régi barátja Francoise, egy középkorú hölgy, akivel apa egy párizsi utazása során ismerkedett meg. Később, mikor Francoise jött egy küldöttséggel Szekszárdra, mi szállásoltuk el. Annyira megszerette a családot hogy ezután minden nyáron 1-2 hetet nálunk töltött, kikapcsolódásképp. Sajnos családi és egészségügyi gondok miatt régóta nem láttuk már egymást, idén viszont újra el tudott jönni hozzánk!

Próbáltunk változatos programokat kitalálni neki, a Szüreti Fesztivál már alapból 3 napot megtöltött teljesen, de ezen kívül sétáltunk a szálkai tónál, jártunk a Mausz kápolnánál, ahonnan megnéztük a csodás kilátást a Sárközre. Ellátogattunk tesómék birtokára Medinára, ők ezalatt éppen szabadságon voltak és nagyon szépen rendbe tették az egész kertet. Hoztunk be tőlük egy csomó gyümölcsöt és zöldséget. Sütöttünk és főztünk közösen, készült finom alma és barack lekvár, házi vegeta is. Szedresnél is körbejártuk a tavat és megnéztük a medinai Apponyi kastélyt. Szekszárdon többször jártunk a városban, vásároltunk, nézelődtünk, fagyiztunk. Egy teljes délutánt töltöttünk Györkönyben. Egy kézműves ismerősünk munkáit mentünk megnézni az eredeti terv szerint, de végül egy nem várt workshop-ba csöppentünk, és arra eszméltünk hogy a fél család textil babákat, gyékény-kosarakat készít a teraszon. Meglepiként grillázs harangokat kaptunk, amiket mi díszíthettünk meg cukormázzal. Nekem talán ez a program tetszett a legjobban, baromira élveztem és még a kosárkám is szépen sikerült, pedig nem volt hozzá nagy bizodalmam eleinte.

Az utolsó napon nagyon szép őszi időnk volt, így a kertben zártunk egy családi grillezéssel. Apa sütötte a husikat, én virágcsokrot csináltam a kerti szépségeinkből az asztalra és lent az udvaron ebédeltünk egy kiadós beszélgetéssel, borozással egybekötve. Természetesen minden programot végig-fotóztam, a képeket kinyomtattuk, albumba rendeztük, és a búcsú ajándékok közé ez is bekerült a bőröndbe. Francoise annyira meghatódott tőle hogy még el is sírta magát. Olyan aranyos volt, és nagyon örülök hogy újra láthattuk egymást! Kb. 10 éve találkoztunk utoljára, akkor még minden nagyon más volt, de remélem hogy sikerült újra sok szép élménnyel feltöltődnie nálunk. Találkozunk jövőre (remélem)!

francoise2013