A Gemenc Event és az Alisca Cacher Club tagjainak hatására, engedve a “nyomásnak”, mi is elkezdtünk játszani a geocaching.com-on pár hete!  Eleinte nagyon ellenkeztem a külföldi oldal iránt, macerásnak találtam a beregisztrálást, bonyolultnak és néha érthetetlennek a weboldalt, és túl soknak az egészet, még a .hu mellé. (Új szabályok, új dolgok, új rendszer, újra beleszokni valamibe: Na ne!)

Egyelőre most Szekszárdon keresgéltünk, mindig kicsiben kell kezdeni, és hát a hazai terep nyilván könnyebbség. Kellett egy kis technikai felkészülés, a ládaoldalak böngészése, új program letöltése az okostelefonra, stb. Aztán már neki is vágtunk. Még nem aknáztuk ki az összes ládát itthon, mégis egyből látszik hogy mennyire más ez a játék, mint a magyar megfelelője. Itt a találatokat nem kell jelszóval regisztrálni, már ez alapból fura és meglepő volt nekem. Bizalom alapon megy a teljes játék! Ami még szembeötlő így elsőre hogy sokkal rafináltabbak, érdekesebbek és elgondolkodtatóbbak a rejtések. Amit a .hu-n talán rutinból megtalálnánk, az itt bizony igényel keresgélést és némi agyalást. A ládák lehetnek egészen picik is, mint egy üdítős doboz kupakja, és tényleg jól el vannak rejtve.

Nagyon élveztem hogy a .com Szekszárdnak eddig teljesen más oldalát mutatta meg. Kellemes parkokban és érdekes szobroknál jártunk, amik a megyeszékhely szocreál mivoltát mutatják igazából. Szeretem látni, hogy régen milyen volt az építészet, a város, a művészet, a mentalitás. Szerintem ezek érdekes dolgok. Jártunk a vasútállomáson, az egészségcentrumnál, a szekszárdi fürdőnél, több helyen az 56-os út mentén, szekszárdi szállóknál és a Tesco-nál az “I hate shopping” ládánál. Muszáj volt a logbookba beírnom hogy I LOVE! 🙂

Kellemesen elfáradtunk, az összes távot bringával illetve gyalog (a kutyákkal) teljesítettük (ráadásul a Gemenc Event után) és hát nem volt kevés. Össz-vissz olyan 18 km. azt hiszem. Este én már vonszoltam magam mint egy nyálas meztelen csiga a betonon. Mégis azt mondom hogy megérte, teljesen új perspektívákat nyitott meg ez a játék..

com