Annyira sok minden történt a hétvégén, még mindig emésztem az élményeket. Amikor tavaly ősszel csatlakoztunk az Alisca Cacher Club-hoz még fogalmam sem volt, hogy mi lesz ebből az egész dologból a végén. Emlékszem, amikor a Szüreti Fesztiválon először találkoztunk Szilárddal, és ő már egészen konkrét tervekkel állt elénk egy nagyszabású versenyt illetően, de az alagút végét ekkor még nem láttuk.

Hétvégén rendezőként vettünk részt a Gemenc Event 2013. geocaching versenyen. Elöljáróban le kell írnom, hogy hihetetlen mennyire jól sikerült minden, annak ellenére hogy abszolút nem voltunk még összeszokott banda, és egy csomó olyan klubtag volt, akikkel most találkoztunk életünkben először.

Névtelen

Pénteken a geowine-al indult a program, a Bodri pincészetben babgulyás és rétes vacsora várt minket, pincelátogatáson vettünk részt, és fogadtuk a vendégeket, ismerkedtünk. A hely gyönyörű szép volt, és meglepően sokan jöttek el már erre az első eseményre is. Nagyon jól éreztük magunkat! Teljesen véletlenül sikerült egy olyan kesser-pár mellé ülni, ahol a fiú tag vitorlázórepült Őcsényben. Innentől már meg is voltak a közös témák. Kellemes hangulat volt végig és sikerült kicsit közelebb kerülni a versenyzőkhöz.

Szombaton délelőtt indult maga a verseny. Megérkeztünk a Sportcsarnokba, kipakoltunk, majd mi a regisztrációs asztal mögött ténykedtünk. Pár pillanatra nagyon megrémültem hogy hogy fog ez az egész lezajlani, hirtelen baromira sokan jöttek és iszonyú pörgés volt: Adatok felvétele, kategóriák tisztázása, pénzek befizetése, GPS-ek feltöltése majd kiosztása, versenyzők indítása. Voltak kaotikus pillanatok, 6-8-an álltunk az asztalok mögött de néha még így is kevésnek bizonyultunk. A verseny kezdete után volt egy kis holt idő, ez elég volt ahhoz hogy kimenjünk a terepre lefotózni a kessereket és az ajándékcsomagokat elhozzuk és összeállítsuk. Innen én sajnos este már a munkába mentem, de a többieknek folytatódott a program. A szekszárdi fürdőben volt közös úszkálás és persze ládázás, majd este Kari is csatlakozott az éjszakai ládázáshoz, Sötétvölgyben. UV-lámpák fényében csoportosan keresték a dobozokat, ezután pedig paprikáskrumpli főzés volt a program.

Vasárnapra maradt a díjátadó, az ajándékok kiosztása. Lényegében mindenkinek adtunk valamit, legalább pár apróságot. Egy csomó szponzort sikerült megnyerni a rendezvénynek. Annyira pozitív élmény volt, mikor a verseny végén a kesserek külön felszólaltak, és megköszönték nekünk az egész szervezést és az Event-be fektetett munkát. Tényleg nagyon kedvesek és közvetlenek voltak és egyfolytában mondogatták hogy mennyire nagyon jól érzik magukat. Hihetetlen élmény egy ilyen eseményen szervezőként részt venni, és azt hiszem ha most kéne újra belevágni ismét megtenném. Az a sok kedvesség abszolút kárpótolt a nehéz pillanatokért.

gemencevent1

Érdekes volt megfigyelni, hogy mennyire mást jelent mindenkinek ez a verseny. Volt aki a gyorsaságra ment, volt aki a mennyiségre, volt aki futva tette meg a távot, és volt olyan is aki egyáltalán nem akart győzni, inkább csak a hangulatért jött el. Jöttek idősek, fiatalok, párok, családok. Volt aki életében most keresett ládát először, és olyan is aki már több száz dobozt tudhat maga mögött. Különböző kategóriákban, különböző távokat teljesítettek a versenyzők, de mindenki nagyon ügyes és kitartó volt.

A szervezést tekintve, nem mondom, hogy nem voltak buktatók. Pl. elég sokat kellett kapkodnunk a vége felé; rossz helyre rejtettünk ládákat, amiket aztán újra ki kellett tenni; és én pénteken délután még ajándékcsomagokra ragasztgattam a címkéket, és a kirakósokkal küszködtem a nappaliban, amiket a geoládákba rejtettünk ki. Voltak ilyen-olyan apróbb bakik, de a végeredmény abszolút pozitív, és folyamatosan jönnek az esemény oldalára a kedves kommentek és dicséretek.

A vasárnapi utolsó két programról mi már lemaradtunk. Ekkora azt hiszem kipurcantunk teljesen. A kitartóak a Keselyűsi útra mentek még szemetet szedni, majd a Molnár-Kart pályára egy közös gokartozásra. Tartalmas napok voltak és biztos hogy maradandó élmény lesz számomra. Nagyon örülnék, ha jövőre is tudnánk egy hasonló eseményt szervezni. Ötletekben és új ládákban nincs hiányunk a jövőre nézve!