Szuper hétvégén vagyunk túl! Már évek óta szerettem volna megnézni a levendula fesztivált Tihanyban, de valami mindig közbejött és sosem jutottam el. Szombaton a Kari annyira cuki volt, hazaértem a munkából, felkerekedtünk és elvitt! A kedvenc növényem a levendula, szóval baromi kíváncsi voltam hogy mit tudnak egy ilyen témájú fesztiválból kihozni a szervezők. Nagyon örültem, hogy végre kettesben tudtunk menni a v.legénnyel valahova. Mostanában nem igazán volt ilyesmire mód, vagy ő dolgozott vagy én, és sokszor még a hétvégéken is, meg éjszakáztunk, meg minden. Szóval egymásra szinte alig jutott idő. Tudtam előre, hogy a június ilyen lesz a melónk miatt, de kellett egy kis kizökkenés, és nem tudok erre jobb helyet, mint a Balaton!

levendulafesztival

Először Siófokon álltunk meg az egyik kedvenc éttermünknél, és az Ezüst parton utána rögtön becsobbantunk a vízbe. Annyira klassz volt, kellemes meleg, és tényleg nagyon sok víz van most a Balcsiban, a tavalyival össze sem lehet hasonlítani! Szép tiszta is volt az egész tó ráadásul. A parton nem voltak sokan, úgyhogy hering-partyzni sem kellett. Beszélgettünk és úszkáltunk sokáig, majd a szántódi rév felé vettük az irányt hogy megnézzük a levendulákat Tihanyban. Már a kompon eléggé melegünk volt, és ez csak tetőzött, amikor megálltunk az őslevendulásnál, ahol szedd magad akció volt. 2000 Ft-ért lehetett kis papír táskákba levendulát szedni. Csodálatos ez a hely! Nem tértem magamhoz, mindenhol gyönyörű lila virágok! És az az illat! Egyszerűen bámulatos. Eddig csak messzebbről láttam az őslevendulást, és olyan jó volt most megállni és szedni a virágokat meg fotózni picit. A következő állomásunk a Belső-tó volt, ahol maga a fesztivál zajlott. Vagyis itt voltak a kézművesek. Nem igazán értettem miért darabolták ennyire szét a rendezvényt. Az utolsó helyszínre, ahol a színpadi programok voltak már energiánk sem volt elmenni. A vásár kedves és aranyos volt, találkoztam ismét ismerős kézművesekkel, de annyira felforrósodtunk hogy itt már csak gyorsan körbenéztem, vásároltam ezt-azt és fotóztam. Természetesen a legtöbb termék itt is a levendulákról szólt.

Az estét már Sóstón töltöttük, ahol két kedves barátunk nyaralt épp, és így volt alkalmunk közösen strandolni egyet. Azt hiszem ez volt a nap legjobb része, már kellemes meleg volt a víz, kaptunk ingyen vízibiciklit, amivel a naplementében ringatóztunk. Lángosoztunk és fagyiztunk, labdáztunk a vízben és olyan nyugalmas és feltöltődős volt az egész. Csak egy nap, de mintha kicseréltek volna! Sok ilyenre lenne még szükségem a nyárban ♥