Néha úgy érzem, nagyon gyorsan szalad az idő! Egyik hónap jön a másik után, és már megint ott tartunk hogy öregebbek lettünk egy évvel. Június elején a v.legény lett 23 éves. Még tisztán emlékszem hogy milyen fiatal volt amikor megismerkedtünk, kis gimnazista fiú. Egyből megtetszett a stílusa, mindig megnevettetett és olyan izgatottan vártam hogy mikor fogunk újra találkozni. Azóta annyi mindenben változott, de nekem mégis ugyanaz. Egy igazi társ, akivel jó érzés együtt lenni ♥

Idén gyakorlatilag kétszer is ünnepeltük Karit: egyik este nálunk készültünk fincsi vacsorával, a következő vasárnapon pedig Bátaszéken volt ünnepi ebéd. A szülinapozás mégis elég kalandosra sikerült, semmiképp sem mondhatni rendhagyónak.

Kariszuli23

Ha már Kari-nap, akkor természetesen kellett a programok közt szerepeljen rádiózás is. Délután Levivel kimentünk a Cserhát tetőre hármasban, de sajnos nem tudtunk túl sokat maradni, mert közelített a vihar. Hazafele el is kapott minket a jégeső rendesen, szerencsére már csak a kocsiban. Az ünnepi vacsi miatt persze még le kellett ugranunk a Tesco-ba, ahol halálközeli élményt kaptunk, mi vásárlók, ajándékba. A fagyasztott áruk fölött egy hatalmas vízvezeték eldurrant, és elárasztotta az egész áruházat a jéghideg víz. Hatalmas sugárban jött le a víz és terített be mindent, az eladók össze-vissza rohangáltak és kiabáltak, elég kaotikus volt. A menü feléhez sikerült csak bevásárolnom, mert aztán mindenkit kimenekítettek, a Tesco-t és a külső boltokat is bezárták. Ilyenben sem volt még eddig részem!

De a következő “kellemes” élmény csak ezután jött: a parkolóban tökig ért a víz, és ahogy jöttünk ki a kocsival, vizet kapott a légszűrő. Természetesen a legforgalmasabb elágazásnál állt meg a kocsi. Akkor jöhetett a kb. egy órás tanakodás hogy mit csináljunk?! Ide-oda tologattam a kocsit, rájöttünk hogy nincs vonószemünk, szétszedtünk-összeraktunk a motorházban dolgokat, a kutya a kocsiban pislogott mint egy kis sült hal, a margarinjaim meg olvadoztak a hátsó ülésen. Végül egy nagyon egyszerű manőver oldotta meg a problémát: megfordítottuk a légszűrőt és hazajöttünk. Ezúton is köszönet a benzinkutas lánynak, aki segített!

Este aztán minden Happy End-el zárult: a vacsora elkészült, a tortáért én voltam felelős és nagyon finom lett! A bátaszéki ebéd is teljesen jól sikerült, klassz délutánt töltöttünk el a kertben, a diófa árnyékában, sok beszélgetéssel és rengeteg finomsággal. Ez volt az első alkalom hogy a szüleim így szervezetten jöttek a Kari családjához ebédelni, de abszolút nem aggódtam már emiatt, minden flottul ment. Este még ellátogattunk Bátára a kis geo-tornyunkhoz, Viktor és némi citromos sör kíséretében. Kis túlzással én voltam a szúnyogok aznapi vacsorája, erre majd mindenképpen ki kell találni valami megoldást, mert több liter vért leszedtek szerintem tőlem. Ezt leszámítva nagyon frankó napzárás volt fentről nézni a naplementét és elkortyolni egy hideg sört.

Már kezdem megszokni azt is, hogy minden ünnepen (vagy ünnepünk előtt) történik velünk valami szokatlan, furcsa, már-már vicces. Lehet, hogy enélkül nem is lenne az igazi. Egy szó mint száz: Boldog szülinapot v.legény!