Végre eljött az április, és meghozta nekünk amire annyira vártunk már: a szép, napsütéses napokat! Nagyon élvezzük hogy ki lehet menni a kertbe, napozni a teraszon, és persze ez a szép idő azt is eredményezi, hogy nagy munkába fogtunk, mert bizony rendbe kell tenni a kertet. Sok az ültetni és vetni való, a tél alatt eléggé elhanyagolt állapotba került a kis földünk. Cserébe most viszont már kezd minden palánta erőre kapni, virágoznak a fák, nyílnak a korai növények.

april2013

Lassan a téli ruháknak is búcsút mondunk, és reméljük hogy ez a 15-20 °C most már akkor marad! Sajnos a szép csavaros fűzfánktól meg kellett válnunk a napokban. Mikor elültettük még nem tudtuk előre, hogy tavasszal és nyáron brutális mennyiségű fehér “szösz” fog róla szállni. Én konkrétan allergiás vagyok rá, de a szomszédok is állandóan panaszkodtak. Szóval egy barackot ültettek anyáék a helyére, a kaktuszokat kihordtuk a műhelyből, és próbálunk mindent rendbe rakni az udvarban, amit csak lehet.

A héten történt még, hogy anyósom sajnos kórházba került. Régóta nagyon fáj és zsibbad a keze, alagút szindrómát állapítottak meg nála. Úgy döntött, hogy megműtteti, így csütörtöktől szombatig bent volt a sebészeten. Minden nap látogattuk, szombaton én főztem rá, megmostam a kezét, és még a bécsi szeletet is felvágtam neki. Azt hiszem minden anyós ilyen menyről álmodik. Há-há! 😀

Remélem, hogy hozzátok is berobbant a tavasz és kihasználjátok! Legyetek jó kedvűek! Mi is megyünk a szabadba, amikor csak tehetjük!