Korábban szerettem volna kitenni ezt a posztot. Már januárban elkészültem vele, de fotózni nem volt időm. Idén egy egyedi fali naptárat szerettem volna készíteni magamnak a szobámba. Unom már a boltban vásárolható tömeg-naptárakat. Nem kellett túl sok dolgot beszereznem hozzá hogy egy új, saját, kutyusos naptáram legyen. A végeredmény: Szuper-cuki!

doggiecalendar2013_1

Hozzávalók:
Színes karton (13 db)
Ragasztó stift
Színes nyomtató
Olló
Dekor szalag

A4-es lapok

Elkészítés:
1. Kerestem a kutyusaimról 13 db (12 hónap + 1 a borítóra) aranyos képet. Rengeteget fotózom őket, így nem volt különösebben nehéz dolgom, maximum a szelektálásban.
2. A neten böngésztem 2013-as ingyen letölthető naptárak után. “2013 calendar free download” keresőszavakra egy csomó szép naptár-típus bukkant elő. Én egy színeset választottam magamnak, nagy rubrikákkal, ahova írhatok is a napok alá.

3. Kutyusos idézeteket kerestem a neten, ezeket különböző betűtípusokkal és betűméretekkel beírtam egy dokumentumba. A betűtípusok miatt angol idézetek közül válogattam, így az ékezetekkel nem kellett bajlódnom.

4. Minden feliratot, naptárat, grafikát, fotót megszerkesztettem a GNU-ban, majd kinyomtattam és kivágtam. Az idézetek szélét igyekeztem különböző formákban kivágni hogy érdekesebb legyen az összhatás.

5. 13 db. színes kartont vettem a papírboltban, a tetejüket ugyanott kilyukasztottam lyukasztógéppel. Minden kartonra ragasztottam ragasztó stifttel egy hónapot a naptárból, a karton másik oldalára egy kutyusos fotót, középre.

6. Mikor minden hónappal elkészültem, az idézeteket tetszőleges sorrendben és elhelyezéssel a képek alá-fölé ragasztgattam. Dekor-szalagokkal dobtam fel az összképet.

7. A lapokat sorba raktam hónaponként és szintén dekor-szalaggal összekötöttem őket. A hónapok vannak felül, alul lógnak a kutyusos képek az idézetekkel. Már kész is! Mehetett a falra!

doggie_calendar2013_2

Sok sikert ha kipróbáljátok, bármilyen tematikával el lehet készíteni! Különböző scrapbook-kellékekkel pedig díszíteni. Én maradtam egy ilyen egyszerű, de vidám és színes változatnál! Olyan jó ránézni mindig az új hónapra és a szép képekre a drágáimról! 🙂

DSCF7378