Ez az idei március elég érdekesre sikerült. Nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket! A hónap elején még mindenki örült a jó időnek és a napsütésnek, a cégnél is mindenki kisimult, sokkal többet nevettünk és beszélgettünk. Aztán a tél visszavágott! Itt délen kétszer is, keményen. Persze sikerült kifognom a legrosszabb műszakokat. Nagyon feszült lettem a végére, és úgy éreztem hogy ennek már sosem lesz vége. Mintha nem is tavasz lenne. Elég nehéz 30 cm-es hó mellett a Húsvétra és az ünneplésre készülődni. Pedig a nyakunkon van! A munka mellett nem is nagyon volt időm a hangolódásra, pedig tényleg nagyon szeretem ezt az ünnepet (is). Ma végre a tojásfát feldíszítettem, a hó olvad, így azért már sokkal jobb. Lassan helyreáll a lelki béke.

Sokan kérdeztétek, ezért írok az autóról is. Visszakaptuk, és szerencsések vagyunk, a biztosító szinte 100%-ban fedezte a károkat. Boldogság! Viszont az év eleje óta össze sem tudom számolni, hányszor volt a kisautó szervizben. Csak nagy vonalakban: először az új műszaki miatt, aztán a légzsákokat csinálták, majd nem lehetett becsukni az ajtaját, utána összetörték, aztán az olajnyomás miatt kellett szerelni (kétszer). Most úgy tűnik minden ok, ezt le is kopogom. Anyagilag feléltük a készleteket és tartalékokat (vagy még annál is többet). Én már attól boldog leszek, ha mostanában nem kell a szervizbe visszamenni! Szeretném csak békésen használni az autót. A mostani benzin-árak mellett ez sem egyszerű feladat.

Természetesen jó dolgok is történtek a hónapban, mert voltunk túrázni, esküvőzni, ünnepeltük a mama szülinapját, sokat sütöttünk a lányokkal itthon, és a tesóm felépített egy újabb hatalmas hóembert ami vidáman mosolyog be a konyhaablakon. A madáretetők tele vannak még mindig vendégekkel, a hó alól pedig csak úgy törnek elő a tavasz hírnökei. A virágok, a színek és a tavasz nem adják fel! Annyira szeretnék már többet a szabadban lenni, főzőcskézni, kirándulni. Mindent bele kell majd sűríteni áprilisba és májusba! A kutyáim viszont nagyon örülnek a mostani hónak, mondtam is nekik hogy használják ki. Decemberig már úgysem lesz. Ugye, nem?!

Életképek az elmúlt hetekből:

kulonos_marcius

Nálatok milyen volt a hóhelyzet? Készülődtök már az ünnepre?