Már régen megcsináltam ezt a projektet, de csak most jutottam el addig hogy megmutassam. A smink cuccaim nagyon régóta egy fekete, egyszerű cipős dobozban kallódtak. Egyelőre jobb helyet nem találtam nekik, de a dobozt szerettem volna kicsit feldobni. Ez remek alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a szalvétatechnikát végre!

diysminkdoboz

Hozzávalók:
doboz (fa vagy cipős)
alapozó festék (nálam: akril)
ecsetek
decoupage lakk és ragasztó
olló

Elkészítés: A felületet első körben mindenütt befestjük az alapozó festékkel. (Én gyöngyház/fehér akrilt használtam.) Az alapozót száradni hagyjuk. Ha teljesen megszáradt, a szalvétát rétegekre választjuk. Nekünk csak a felső, nagyon vékony, mintás réteg kell! Lekenjük a dobozt decoupage lakkal, rásimítjuk a szalvétát, a kívánt helyeken. Hagyjuk ismét száradni. Ha teljesen száraz, az egész felületet átkenjük újra a decoupage lakkal, a szalvéta felett. Ismét várunk amíg szárad. Csak ennyi, már kész is!

diysmindoboz2

Megjegyzés: Utólag már tudom, hogy sima egyszerű diszperzittel könnyen és gyorsabban megoldhattam volna az alapozás dolgot. Csak szivaccsal fel kell kenegetni a festéket. Én több réteg akrilt vittem fel, és a fedés még így sem lett tökéletes. A fekete dobozt kb. szürkévé tudtam varázsolni. Mivel az alap nem lett jó, ezért a szalvétából sem tudtam csak a felső vékony réteget használni. Kettő felső réteget hagytam, amivel így nehezebb volt dolgozni, de legalább nem lett áttetsző, itt-ott csíkos a dobozom. Legközelebb az alapozásra jobban fogok figyelni!  Azért így is tetszik, jobb mint feketén!