Itt már nem kell különösebben említenem, mennyire imádunk a v.legénnyel a természetben lenni. Szerettem volna, ha valamilyen szinten visszaköszön a lakás-dekorunkban is ez a természetközeliség, ezért egy egyszerű, gyors és mutatós ötletet hívtam segítségül a szobám felfrissítésére. A faleveles képkeretek leírásom Thimmyke blogján jelent meg a DIY ötletek között, ezúton is köszönöm szépen a megjelenési lehetőséget! Természetesen itt is szerepelnie kell, hátha valakinek pont ez tetszik meg, én egyszerűen imádom ezeket a színes, őszi, faleveles képkereteket!

Kellékek:
Falevelek
Képkeretek
Fehér karton vagy A4-es papír
Decoupage ragasztó/lakk
Néhány könyv a préseléshez
Olló
Elkészítés:
1. Első lépésként ki kell robbannunk a szabadba, és összegyűjteni egy csomó szépséges termést, falevelet, virágot. Bármit, ami tetszik, és szeretnénk vele dekorálni. Én ezt egy átlagos kutyaséta alkalmával tettem meg, hasznos és szórakoztató program egyben.

2. A virágokat és leveleket papír kéztörlők közé helyezzük és néhány súlyosabb könyv segítségével lepréseljük őket. Bogyós terméseket is nyugodtan használhatunk, szép laposak lesznek a könyvek súlyától. Nálam kb. 2 hétig száradtak és préselődtek a könyvek alatt a levelek, virágok.

3. A préselés utáni szép sima leveleinket elővesszük, és kigondoljuk hogy milyen formában akarjuk elhelyezni őket a keretekben. Minél tovább rakosgatjuk egymás mellé a színeket, annál szebb formációk bontakoznak ki.


4. Az üveglapra helyezzük a leveleket, jöhet rájuk egy méretre vágott fehér papír, majd a képkeretek rostlemez hátulja. Ha biztosra akarunk menni, decoupage ragasztóval is rögzíthetjük egy fehér papírra a leveleket, áttetszőre fog száradni a ragasztó/lakk. Én ezt a lépést kihagytam, mert a képkeret hátulján lévő rugós pántok így is tökéletesen helyükre szorítják majd a leveleket, és sokkal szebb lesz a végeredmény ragasztózás nélkül.

5. Ta-Da! Kész is vagyunk! Felhelyezzük a falra a képeket és gyönyörködünk az új, szuper-őszi dekorációnkban, megújult otthonunkban! Nagyon hangulatos a végeredmény, főleg ha az égősort is bekapcsolom a falevelek fölött.