Szeretitek a sütőtököt? Sajnos, én nem, pedig ilyenkor ősszel igazán idénye van, és mindenféle formában fogyasztható. Nagyon egészséges is, igazi őszi vitaminbomba! Tetszik a színe, még az illata is, amikor sül, de valahogy az ízét már ki nem állhatom. Viszont van valami, ami a fantáziámat izgatja, ez pedig a Pumpkin Spice Latte, ami a tengerentúlon és a Starbucks-ok környékén is most nagy divat, rengetegen rajonganak érte.

Sikerült Lilla főz oldalán egy egyszerű és érthető leírást találnom az elkészítéséhez. Lehet, hogy ki fogom próbálni, mert nem zárkózom el teljesen az új ízektől. Megosztom veletek is a sütőtökös szirup receptet, hátha kedvet kap valaki hozzá. A képen látható hozzávalókat csak simán  fazékba tesszük, felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük. Miután kicsit hűlt átszűrjük – kávéfilteren, vagy kislyukú szűrőn. Lezárt üvegben elvan pár napig a hűtőben. Adagolása a kávéhoz ízlés szerint történik, én először biztos csínján bánnék vele.

Amint a képeken látjátok tökből van nekünk itthon bőven. Szóval, lehet, hogy megpróbálkozom én is vele a napokban. Sok sikert ehhez a finom őszi italhoz nektek!