Mozgalmasan teltek az elmúlt napok. Nekem nem volt hosszú hétvégém, de próbáltam kihasználni azért a szabad perceket. Folyamatosan éjszakázom, amitől eléggé fáradt és nyúzott vagyok, nem igazán megy a 12 órázásra való átállásom. Sokkal gördülékenyebbnek gondoltam ezt, de még ilyen állapotban sem vagyok hajlandó lemondani a betervezett programokról. Szombaton a szokásos bátaszéki látogatásunk ejtettük meg. Kellemes idő volt, bográcsos halászlevet ebédeltünk és sorra ittam a kávékat. Az idei ősz domináns színe a sárga szerintem. Mindenféleképpen!

A napi rutinon kívül átugrottunk unokatesómék új kutya-babáját is megnézni. Egy nagyon édes mini-yorki, Rocky névre hallgat. Igazi örökmozgó, pillanatra sem áll meg, alig tudtam lefotózni:

Vasárnap Baja felé vettük az irányt. Jandótól kaptam meghívást egy kézműves vásárra, kreatív délutánra. Apuval és a v.legénnyel közösen mentünk, igazi nyári meleg volt, kellemes napsugarak, nagyon jól éreztük magunkat. Sokat beszélgettünk, egy kávézó teraszán árultunk, isteni sütik voltak, szóval klasszul telt a délután. Kedves embereket ismertem meg, szép termékek voltak és Jandóval cseréltem is. Voltak kézműves foglalkozások a gyerekeknek és kutyusokat is hoztak magukkal többen. Beleszerettem egy Csapszeg nevű, fekete bozontos kis fiúba, igazi tündér gazfickó kutyus volt. Picikét árultunk is és azt hiszem életem legrosszabb pizzáját sikerült megvenni. Ezt is kipipálhatom:

Sikerült otthon egy kis időt a saját kutyuskáimnak is szentelnem. Azt hiszem nagyon rég voltunk kint egy igazi közös labdázásra. Most bepótoltuk az elmaradást, nagyon élvezték, zöld gyep, meleg napsugarak, színes labdák, illatok, élmények. Volt minden. Imádom a látványt, amikor közösen futnak, az igazi szabadság érzése fog tőle el:

Kedden délután, kihasználva a kirándulóidőt, Levivel kiegészülve Zsibrik felé vettük az irányt. Voltunk már a faluban egy korábbi geocaching kapcsán, de most egy egészen új oldalát ismertem meg a helynek.  Új geoláda jelent meg, ezt kerestük, és csodálatos őszi szurdokokban sétáltunk. Az ember azt hihetné, hogy minden erdő egyforma, és folyton ugyanazokat a dolgokat látni, de ez egyáltalán nincs így! A szurdokot végig citromsárga falevelek borították. Teljesen odáig voltam tőle, meg vissza!

Új seprű jól seper elven, Levi az első geocachingje alkalmával egyből kiszúrta a láda rejtekét, nagyon ügyi volt! Hazafele úton pedig Bonoci majdnem fogott egy kövér borzot! Két méterre volt tőlünk a bokorban az állat, a kutya megfeszült. Picit levert a víz, de szerencsére egyikük sem akart aznap verekedni:

Azt hiszem elég aktív voltam most a “hosszú” hétvégén: sétáltam, kutyáztam, vásároztam, túráztam. Még a biciklik is előkerültek, úgyhogy tekertünk egyet a v.legénnyel. Addig ütöm a vasat amíg meleg, és az ősz szépségét és előnyeit is addig élvezem ki, amíg csak lehet!

Emellett a kutyák szórakoztatására egész héten buborékokat fújtam.  Annyira tetszenek ezek a gyönyörű szivárványos színek! Rájöttem mondjuk, hogy egyszerre fújni és fotózni is elég nehéz, így csak pár képet teszek be:

Ja, a hajamat meg újrafestettük otthon, most sokkal intenzívebb (tüzes vörös). Élvezem benne ezeket a meleg árnyalatokat, olyan nagyon őszi. A héten még a szakácsnő szerepe is az enyém volt, mert apáék már valahol Senj-ben élvezik a tenger közelségét. Szóval remekelhetek a konyhában, eddig egész jól helyt álltam. Lehet, megtartanak! Pápá nektek mára, fújjatok ti is sok varázs-buborékot! 🙂