Ezen a hétvégén egy csomó érdekes, szívmelengető, különös és vicces dolog történt velem, nem is tudom hogy jöhetett össze ennyi furcsaság egyszerre..

Pénteken egy nagyon kedves barátnőmnél voltam, kisbaba nézőben. Múlt héten született meg a fiuk, a pici Zétény, 3440 gr-al. Krisztivel gyakorlatilag együtt nőttünk fel, együtt jártunk oviba, póniztunk, játszottunk, rengeteget beszélgettünk, szinte náluk laktam és ő is nálunk, együtt kezdtünk el bulizni, pasizni, aztán szépen felnőttünk és picit messzebb sodort minket az élet, de a szívemnek Ő mindig is kedves maradt és a kapcsolatot azért tartottuk. Később férje lett, együtt örültünk a lagzin, aztán a házasságuk sajnos tönkrement, elvált, és most az új vőlegényével és vele együtt örülhettem a pici Zéténynek is, aki hihetetlen aranyos, kedves, egészen mini kis baba. Nagyon jó volt látni a barátnőmet, aki megtalálta a saját útját, a megfelelő párt magának és a boldogságát. Ő nagyon anya-típus, a szó minden értelmében, hihetetlen jól áll nekik a baba, és érezni azt a gondoskodást amivel a párja vigyázza és óvja őket. Most már egy kész család lettek! Nagyon örültem nekik! A Baby Bumm lavina ezennel elkezdődött a barátaim körében, jajj, ijesztő is kicsit! Azt hiszem előttem még hosszú az út a kiscipők vásárlásáig..

Szombaton Bátaszékre utaztunk a v.legénnyel, majd onnan tovább, geocachingelni a Dömörkapu nevű településhez, ami egy elfeledett kis hely, gyakorlatilag már csak egy kihalt település. Kellemes őszi délután volt, így ezúttal motorral mentünk. Azt hiszem eddig még nem is ládáztunk motorral, kétségtelen ad valami pluszt az egész élménynek, pláne hogy picit nedves, laza volt a föld még, és érezhettem egy enyhe cross-motor feelinget. A távolban láttunk őzeket uzsonnázni, és az egész környék tényleg nagyon szép volt. A célhoz érve a mohás fűben tettük le a motort, egy mély lyuk mellett. Sajnos utólag kiderült, hogy a lyuk egy darázsfészek volt! Az egyik kis dögnek sikerült a kabátom és a nadrágom alá férkőznie és hatalmasat csípett a derekamba, mintha egy tűt szúrtak volna bele. Ledobtam a gatyámat és a ruháim nagy részét az erdő közepén, és sikongattam. Szerencsére csak egy csípésre futotta, de az egész altestem zsibbadt és égett meg viszketett ezután napokig. Hát ilyen “belépővel” sem indultam még ládát keresni…

A rejtés a Dömörkapu melletti temetőhöz vezetett. Már messziről láttunk menta és égszínkék valamiket világítani az erdőben. Kiderült, hogy ezek sváb sírok, nagyon szépen felújítva, különös hangulata lett tőle a helynek. A sírok körül a családtagok éppen terepet rendeztek, nagyon kedvesek voltak, segítettek a keresésnél és picit beszélgettünk is (a darázs-támadásos akciómat szerencsére nem látták/hallották, ahhoz túl messze voltak!).

Az egész erdő itt olyan, mintha egy kis tündérkertben járnál: mohával, és növényekkel teli föld, harmatos fű, bogyók, virágok, mini gombák, az út felett föléd hajlanak a lombok, mintha egy zöld alagútban sétálnál. Teljesen megszűnik ott a külvilág. Hazafelé menet csipkebogyó és kökény bokrok mellett motoroztunk el. Természetesen muszáj volt megállni, szedni anyának egy teára valót. Mivel zacskó nem volt nálunk, Kari egyik kiszuperált zoknijába kezdtük gyűjteni a bogyókat. Szerintem ha valaki arra jár, és látja a két hülyét ahogy zokniba szedik a csipkebogyót, tuti megfullad a röhögéstől! A kökényt még nem csípte meg a dér, ezért hagytuk a bokrokon. Talán, majd legközelebb, ha épp lesz nálunk zokni!

A nap második fele azzal telt, hogy anyósom új kályháját próbáltuk a helyére imádkozni. Ehhez előbb ki kellett kormolni a kéményt, majd a régi kályhát egy rongyszőnyegen húztuk ki négyen az udvarra. Onnan eltalicskáztuk hátra, ezután jöhetett az új dög becipelése. Látni kellett volna ezt a szép műveletet, mert szavakkal szerintem leírhatatlan. Totál röhögőgörcs és megszakadás a végeredmény.

Aztán a héten történtek még: ♥  új árvácskákat vettünkmegérkezett az Avon csomagom, tele fahéjas-vörösáfonyás isteni illatokkal, sminkecsetekkel, és habfürdőkkeltesómék gombát hoztak az erdőbőlsüni volt a kertben, megint, Boci ismerkedett vele ♥  kék, bolyhos babacipellőt vásároltam, életem első baba holmija ♥  új kávéscsészém van, ezekből sosem elég! ♥  egy kosárnyi birsalmát hozott a kollégám, már rotyog belőle a lekvárélveztem a -talán utolsó- finom meleg napsugarakat a teraszonKópé felvágottat reggeliztem az irodában, azt hittem hogy ilyen már nem is létezik, és mégis!  ♥ esténként frizbi-ráncigálósat kell játszanom a Bocával  ♥ Micimackós buborékfújom van, további képek hamarosan!szokom a cégnél a 12 órázást tesóm 42. szülinapját ünnepeltük  ♥ elkezdtünk fűteni és finom meleg van a házban kipucoltuk a szőnyegeket takarítógéppel, végre megint fehér a fehér örülök mindennek, amit hozott eddig az ősz