Hű, nagyon régen nem buliztam, de a hétvégén azt hiszem bepótoltam egy csomó lemaradást. Az idei Szekszárdi Szüreti Napok nagyon másképp alakultak, mint az eddigiek. Gyakorlatilag végig buliztuk és ittuk az egészet, szuper jó hangulatú volt! Nem tudok elég hálás lenni a rengeteg barátnak, akik kilátogattak hozzánk és volt alkalmunk együtt nevetgélni, beszélgetni, iszogatni. És persze a kedves borász ismerősök is hozzájárultak az emelkedett hangulathoz: végig finomabbnál finomabb borokat kóstoltattak velünk. Az idei nagy kedvenc egyértelműen Dúzsi barátom Kékfrankos Roséja volt és a Takler Sirah.

Vásár szempontjából eléggé érződött a rendezvényen, hogy nem a megszokott helyen árultunk. Sajnos nagyon rossz területre kerültek a Tolna megyeiek standjai, így a hihetetlen embertömeg el is került bennünket. Volt miatta morgolódás, de végül muszáj volt beletörődnünk hogy ez idén már csak így van. Nem lehetünk mindig extra szerencsések.

Ritu szombaton csatlakozott hozzánk és egy fincsi ebéd után (megsütöttem a csodás gesztenyés süteményünket is) már robbantunk is ki a vásárba bort kóstolni. Este egy Kultúrdiszkó nevű förtelemben buliztunk. Ennyire rossz zenékre azt hiszem még életemben nem táncoltam, de akkor és ott teljesen mindegy volt, csak roptuk és roptuk. Totál visszahozta a régi, tini, bulizós énemet ez az este. A lányok a sok bor után még felültek egy pörgetős-hányatós-forgatós vidámparki micsodára is, és komolyabb rosszullét nélkül megúszták. Minden elismerésem nekik! Éjjel amerikásan leintettünk maguknak egy taxit, így a hazajutás kérdése is megoldódott. Nagyon díjaztam, hogy idén nem kellett még 40 percet sétálni Csatárra, dög fáradtan.

Vasárnap ott folytattuk a mulatozást ahol előző nap abbahagytuk. Quimby koncert volt soron, amitől picit tartottam. Nem stílusom annyira a zenéjük és csak pár számot ismertem tőlük eddig. Szerencsére a félelmem alaptalan volt, a fiúk nagyon klassz hangulatot csináltak és totálisan magával ragadott a koncert élmény. Nagyon jó volt egy pohár borral a kezemben lötyögni a zenékre.

Megvolt az az esemény is, hogy együtt bulizzak az ex és a mostani barátommal. Ez benne volt a TOP10 kellemetlen szituációban nálam, de büszke vagyok magunkra, mert mindannyian nagyon kulturáltan viselkedtünk és szerintem jól is éreztük magunkat egész este. Rituval sem volt még közös buli-élményem, így ezentúl már ezt is felírhatjuk a közös emlékek listájára (+1).

Utolsó nap még zsákmányoltunk pár vásárfiát is. Én egy szürke kendővel, egy faleveles gyűrűvel, egy fa fülbevalóval és egy széncinegés cuki kitűzővel lettem gazdagabb. Utóbbival még a madártani egyletet is támogattuk. Este aztán nagyon szomorkás volt elpakolni, a poharak kiürültek és már csörögtek a földön a sátorvasak. Azt hiszem ez egy maradandó élmény volt, tök más oldaláról ismertem meg a fesztivált és már alig várom a következőt, ugyanitt, Veletek!