Lassan minden bejegyzés arról fog szólni, hogy szőlőtőkék között jártam. Ez most egy ilyen ősz, úgy tűnik, de szombaton is lépten-nyomon szüretelő emberekbe botlottunk, amikor kimentünk a hegyre. A rádiósoknak előre meghirdetett DX napjuk volt, és pár összeköttetés reményében kiültünk mi is a szabadba rádiózni. Vagy nagyon nem volt terjedés, vagy senki sem ért rá rádiózni, mert konkrétan kb. két ellenállomást tudtunk elérni. Nem valami fényes eredmény. Viszont a szekszárdi hobbirádiósok köre bővült új tagokkal, és ez egy kitűnő alkalom volt, hogy személyesen is megismerkedjünk Gegéékkel, akik tényleg nagyon szimpatikus, közvetlen és aranyos emberek. Nekem egy hétvége onnantól már tökéletes is hogy a természetben lehetek, szép idő van, pihenünk, ott a kiskutyám, jó a levegő, csodás az őszi környezet, fotózhatok és kedves emberekkel beszélgethetek.

Mindig belebotlunk váratlan ismerősökbe is, ami azért fura, mert sokszor a városban tucatszám mész el napközben az idegenek mellett, egy ilyen világvége helyen pedig – ahol relatív kevesen fordulnak meg – kicsi az esély a spontán találkozásokra. És mégis! Újból megjelentek a kedvenc lovasaim,  és a mellettünk lévő telken éppen a szőlőt szüretelték. Igazi őszi hangulatok fogtak el! A nap végén még az amatőr telepre is benéztünk picit, ahol persze ment ezerrel a rádiózás. Azt az iramot és QSO mennyiséget nehezen tudom lekövetni, amit a rádióklub elnök produkált. Egyre jobban értem én is a külföldi állomásokat, de azért ilyenkor látni igazán, milyen ha valaki profin rádiózik. Remélem nem unjátok nagyon ezeket a képeket, de nekem valahogy az egész vidék annyira szép, és minden évszakban más arcát mutatja.

A vasárnapot aztán már totális otthoni tunyulással töltöttük el. Pótoltam az X-Faktor lemaradásom, még mindig nagyon jól tudok szórakozni rajta (főként a válogatás részeken, amikben katasztrofális figurák vannak). Sütöttünk a maminak lúdláb tortát, és icipicit ékszereztem, mert jövő hétvégén már a Szüreti Napokon  kell helytállni a vásárban a Made for You-val. Addig még egy csomó elintéznivalóm lenne, remélem, minden bele fog férni az időbe!