A hétvégén egy annyira klassz helyen jártunk! Sikerült a papagáj átjátszónak jó kis magaslatot találni, így a szombati program a költöztetés + antenna szerelés volt. Én a délelőttöt átaludtam, úgysem tudtam volna a fiúknak érdemben segíteni. Csak délután csatlakoztam megnézni a “madarat” és egyben a tájat.

Lehet, hogy még nem mondtam, de szeretem a régi, ódon helyeket, a magányos pincéket, az elhagyatott tájakat. Főleg az olyanokat, ahol látszik hogy előzőleg aktív élet volt, és kb. minden tárgy órákig csak mesélni és mesélni tudna. Jóska tanyája pont ilyen, a zöld kis ajtóival, a kopottas bútorokkal, az összevisszaságával és rendezetlenségével együtt. A legcukibb tanya, amit valaha láttam. A falai már megrepedtek, és belül is van mit  nézni: mindenhol petróleumlámpák ,régi üvegek, palackok (amikből valaki, valamikor, valamit jóízűen megivott a munka után) kopott kanapék, ledobott ruhák és a gerendáról jókora szalonna lóg le. Az ajtófélfa fölött még egy patkó is jelzi, hogy ez tényleg egy szerencsés ház. Talán mondanom sem kell, hogy az egész légkör egyből magával ragadott, a kis tanya csak úgy kínálja a fotó-témát!

Voltunk olyan szerencsések, hogy még a pince mélyébe is bepillantást nyerhettünk. Mindig imádtam a pincéket, régen is, mikor a papám levitt magával a sajátjába és megmutatta hogy hogyan kell a hordókból “kilopni” a bort. Azok az enyhén avas szagok, az erjedő must, és a tompa fények az egészet nagyon misztikussá teszik. Jóska pincéje is ilyen, vagy talán ennél még ilyenebb! Tulajdonképpen csak egy apró szőlőbirtok és tanya a környező ezerből, de éppen ez benne a jó. Murcit volt szerencsém kóstolni ezúttal. Ha nem ismernétek, a Murci egy átmenet: már nem Must de még nem Bor, szóval valahol a kettő között. Zavaros, sötét sárga színe van, de nagyon finom és édes, gyümölcsös az íze. Ez volt a Murci és a DoRcY tökéletes találkozása:

És hogy végre a realitás talajára visszatérjek, természetesen a papagáj-hadművelet is sikerrel járt. A fiúk nagyon ügyesek, egész délelőtt rohangáltak a tűző napon a padlásra és szereltek. Respect srácok! Remélem, elnézitek nekem ha én mégis inkább a szőlőkre, a kilátásra meg a kis tanyára koncentráltam, ugye hogy mennyire szép?! Tökre kikapcsolt ez a kis őszi pince látogatás engem 🙂

Nektek van szőlőtök vagy tanyátok? És ha igen, szerettek oda járni?