Berobbant hozzánk is az ősz, a szeptember, hihetetlen gyorsasággal, és már rögtön az elején elképesztő változásokat hozott. Nem gondoltam, hogy ennyire intenzív lesz ez a hónap a számunkra, de valahogy hihetetlen pozitív energiáim vannak most és állok a dolgok elébe! Nagyon nehezen szokott menni számomra a változás, mindig félek tőle, legyen szó az élet bármely területéről – munka, családi dolgok, párkapcsolat, iskola, költözés, és még sorolhatnám. A nagy döntések előtt folyton görcsbe rándul a gyomrom és rengeteget agyalok, hogy mi legyen. Most viszont minden olyan könnyen megy, lehet hogy tényleg a változás jó útjára léptem?!

Először is, a munkám: Módosították múlt héten a kollektív szerződésünket. Ennek fejében nem lehet minket többé 24 órában foglalkoztatni. Kb egy évvel ezelőtt, fél karomat adtam volna ha bejelentik hogy akkor most 12 órázzunk, de hát ez a pillanat csak most jött el. Úgy tűnik ki kellet várni. Azt hiszem egyértelműen örülök ennek a nagy váltásnak, biztos sokan tudjátok hogy eddig 24 órákban nyomultunk a cégnél, és ennek vannak persze előnyei de buktatói is rendesen. Eléggé kimerítő és fárasztó tud lenni, monton és zsibbasztó. Nekem tökéletesen megfelel, hogy csak fél napokat töltök a szürke irodában, még ha sűrűbben is kell jönni, nagyobb szabadságérzetet remélek. Szóval Happiness! Október 1.-től új időszámítás lesz, egy picit most ezt is kipróbáljuk!

Másodszor: A v.legény is váltani fog! Október elsejétől ő egy elektronikai céghez megy dolgozni, a belvárosba. Általában nem szólok bele az ilyen jellegű dolgaiba, mert ő tudja, hogy mit szeretne, mi jó a neki, hogyan képzeli el a szakmai előremenetelét. Én maximum csak támogatni vagy tanácsolni szoktam. Szerintem teljesen jó, hogy szélesíti a látókörét, és nem utolsó szempont hogy mellette lesz ideje a saját kis bizniszét is csiszolgatni, mellékesben. Valami úton muszáj elindulni, ha önálló család akarunk lenni egyszer, anyagilag is. Most ezen dolgozunk 🙂

Harmadszor: Új frizurám lett a héten. Már olyan líg-lóg volt a hajam és kezdtem unni. Nem szerettem volna rövidet, így kicsit csak megtéptük, a hossza tulajdonképpen maradt hátul, de mégis lett valami formája az egésznek. Úgy éreztem hogy jól jön így ősszel egy kis “vérfrissítés” nekem. Mit gondoltok?! (képek lentebb…)

Ezektől a nagy ugrásoktól eltekintve, otthon is változnak a dolgok. Első sorban a kert, szép lassan megy át nyugalmas őszibe. Nem nagy a változás, mert eddig is minden sárga volt és kiégett a nagy melegtől, de most már ősziesebbek a színek, későbbiek a napfelkelték, lágyak a fények. És ha kinézek és látom hogy az edények száradnak a kertben, tudom hogy megint egy új vásározós szakasz jön, és boldog leszek. A maradék gyümölcsöket pedig össze lehet már szedni, itt a betakarítás ideje. Továbbra is nagyon, nagyon közel állnak hozzám a természet szépségei:

A hétvégén pedig megint jártunk Bátaszéken, már jó rég nem tudtam menni, a munka miatt, és most ezt is nagyon élveztem. Finomakat ettem, nagyokat aludtam, beszélgettünk, lézengtem a kertben, asszisztáltam a férfimnek az antenna szereléshez:

Fotóztam a kolbász-kutyát is. Annyira tacsis tacsi!!! Igazi jellegzetes vonásokkal, és némi plusz kilóval rendelkezik. Meg persze gumilabdával, amit állandóan dobálhatok. Ja és ne menjünk el szó nélkül a csodálatos tölcséres virágok mellett, nem tudok betelni velük, valahol pinkek, valahol sárgák és valahol a két szín már keveredik, és extra-cirmos, narancsos árnyalatúak. Annyira gyönyörű virág, a nevét még nem tudom, de ilyen nekem otthonra is kell!

Nektek miket tartogatott eddig a hónap? Jót vagy rosszat? Szerintetek tényleg igaz az, hogy az új évszak új dolgokat hoz? Nálunk most úgy tűnik, igen!