Az előző hét tükrében azt hiszem meg kell írnom ezt a bejegyzést ide. Lehetne amolyan Things I Hate This Week bejegyzés is. Úgy volt hogy végig otthon leszek, pihenek, lazítok, hétvégén pedig a szüleimet vittük volna Harkányba, fürdeni és kirándulni. Nos, ebből az egészből semmi, de semmi nem valósult meg!

Nem szoktak nőgyógyászati problémáim lenni, de most már ez is elért. Éljen! Biztosan öregszem. Minden különösebb ok és előzmény nélkül késett a mesntruációm, összességében két hetet. Természetesen az idő előrehaladtával egyre idegesebb és feszültebb lettem, sorra gyártottam otthon a negatív terhességi teszteket,  és nem értettem hogy mi van. Minden szokásos tünetem jelentkezett, de a menstruáció sehol. Plusz baromira fájt a derekam is, ami amúgy nem szokott. Vasárnap  éjjelre már olyan rosszul voltam idegileg, és fizikálisan, hogy nem bírtam tovább, és a hétfő reggelt rögtön a nőgyógyászomnál indítottam. Ki kellett végre derülnie, hogy mi bajom lehet! Megállapítottam, hogy nincs is jobb egy kora hajnali kenet-vételnél! De legalább megbizonyosodtunk, hogy nem várok babát. Ez volt ugyanis a fő stressz forrás nekem a napokban. Hatalmas kő esett le a szívemről! Én amúgy sem vagyok egy igazi anya-típus, de ez az egész csak még jobban megerősített benne, hogy sem lelkileg, sem fizikailag még nem vagyok felkészülve egy kisbabára. Nagyon nem! Megtudtam, hogy van egy szép kis méhszájsebem is, sajnos, ezt valamikor a közeljövőben majd le kell fagyasztani. A menstruációm késésére igazából nem kaptam meg a konkrét választ. Lehet hormon-zavar, stressz, felfázás, kisebb fertőzés. A doktornő felírt egy gyógyszert, ami megindítja majd amit meg kell. Mondanom sem kell, Murphy közbeavatkozott, még a bogyók előtt,  így most van egy 5000 Ft-os gyógyszerem, amivel semmit sem tudok kezdeni. De legalább túl vagyok ezen a borzalmas hetemen, és remélem nem játszik többet velem ilyen csúnya játékot a saját szerveztem!!!

Emellett, a héten, a v.legény végig nagyon beteg volt. Nem is dolgozott, otthon feküdt lázasan. Voltunk orvosnál, ahol azt mondták hogy genny okozó baktériumja van. Rájöttünk, hogy az olyan hogy alig tud nyelni, és egy falat sem ment le a torkán. A láza is nagyon nagyon makacsul kitartott. Én ápoltam őt, ő meg az én nyomorult lelki világom és a terhesség-parám. Szerencsére már ő is jobban van!

És hogy a kép teljesen legyen, végig még a kutya miatt is aggódhattam. A kozmetikában lekerült róla a nagy szőr, és találtunk egy csúnya, nagy kullancsot a fülében. A kullancs körül pedig szépen bepirosodott a kis bőre. A kozmetikusunk egyből felhívta rá a figyelmem, hogy fokozottan ügyeljek rá, mert a piros bőr nagy eséllyel jelentheti hogy a kullancs fertőzött volt. Ha az állat kedvetlen, nem eszik, nem iszik, lázas vagy csak fekszik egész nap, azonnal vigyem orvoshoz, mert valószínűleg babesia. Ez egyébként gyógyítható, ha időben észrevesszük és az orvost kellően informáljuk, így egyből tudja hogy miként kezelje az állatot. A félelmem hál’ Istennek itt is alaptalan volt, mert a kis pocok jól van. Talán még az étvágya is jobb mint eddig, és semmi nyoma betegségnek.

Az elmúlt fostalicska hét után valami nagyon jó dologgal tudna kárpótolni az élet. (Csak hogy ötleteket adjak: új cipők, új ruhák, dupla sajtburger vagy habos kávé, esetleg egy wellnes-kirándulás) Most ezt várom! 😀