Ünnepelünk

DoRcY onto MyLife, Ünnepelünk, Utazás
Karácsony 2016.
Karácsony 2016.
Végre ősz!
Végre ősz!
Nyári élmények
Nyári élmények
DoRcY Remélem, hogy nem leszek :D De majd meglátjuk... a macskák csak szaporodnak nálunk, úgyhogy veszélyben vagyok! Hát én is örülök hogy végeztünk a festéssel, amúgy szerintem szép lett. Most itthon kellene majd munkába lendülni.
Kedy Blogolás terén nekem is kimaradt a nyár, most igyekszem behozni mindent, ami elmaradt. Többek között a szoba új színéről, amiről a mai napig nem készítettem képet, a blogbejegyzés viszont legalább egy hónapja készen vár. Ha hazaérek, szerintem pótolom ezt is! Egyébként nagyon hasonló színe lett a miénknek is, mint a festős képen lévő falé. A pasik és a színek :D :D :D Szerintem te sosem leszel magányos, macskás öregasszony :)
DoRcY Hu, ne tudd meg mit rosszalkodnak! Folyamatos rendrakásban-takarításban vagyunk, mióta kimásztak a dobozból :D De annyira édik hogy nem lehet rájuk haragudni! Most már egy csomó helyen lehet elektromos (villany) grillt venni! Egy olyan esetleg jó alternatíva lehet neked a lakásba, az talán nem is foglal annyi helyet. Anyukám nagyon szeretett volna olyat, de végül leszavaztuk és a hagyományos, kerti grillt vettük meg (az előző grill-kocsink sajnos teljesen szétrohadt). Mi úgyis leginkább a kertben használjuk, már amikor nem szakad az eső :D
Kedy Mennyi macsek! Most aztán lesz mit rendbetenni körülöttük! :D Gondolkodtam már, hogy valami benti grillsütőt kellene szereznem, mert nagyon ennék grillezett húsokat, zöldségeket, de egyelőre csak eggyel több cucc lenne egy (esetleges) újabb albérletbe költözésnél. Plusz nem is lenne hova tenni, így sem férek el az apró konyhában. Drukkolok, hogy megszűnjenek a panaszok! :)
Kedy Megint sikerült nagyon jól átadni a húsvéti hangulatot, mind a leírásod, mind a képek alapján! :) Az orvosi eredmény miatt ne csüggedj! Megtalálták a problémát, innentől csak gyógyulni lehet. Nagyon drukkolok! :) /Nekem még mindig nem lehet tudni mi a bajom, kb. 1 éve mikor könyörögtem egy MR-ért a sok problémám miatt, határozottan kijelentette az orvos, hogy eszében sincs elküldeni... a fejébe vette, hogy hipochonder és depressziós vagyok (előbbit rejtetten, másikat nyíltan adta a tudtomra)... most orvost váltottam.../
DoRcY Örülök hogy tetszett! Igyekszem minél többet fotózni ide a blogra is :)
Myrkky Nagyon szeretem ezeket a posztokat olvasni, nézegetni. (-: Tényleg igen hangulatosak voltak a díszek, és a cicus is igen aranyos!! (-:
DoRcY Köszönöm, közben meglettek az eredmények, beszámolok róla majd egy posztban! A virágok, állatkák, finomságok azt hiszem állandó résztvevői a blognak, de most így tavasszal még inkább ;)
Kedy Hű mennyi gyönyörű virág, és finomság, és cicus, és helikopter, meg geoláda... most nagyon éhes lettem és várom a tavaszt! :D A vizsgálatok miatt hős vagy, remélem kiderül mi okozza a panaszokat, és végre helyrejön az egészséged! :) (Én még mindig orvosról-orvosra járok, lassan nem számolom hány éve már...)
DoRcY Köszönöm, örülök hogy tetszenek a képek :) Most már egyre több vidám, tavaszi szín lesz majd itt a blogon is, remélem! Mi nagyon örülünk a kis bevándorlónknak, azóta is folyamatosan "boldogít" minket. Nagyon régen volt utoljára cicánk... hát vannak csínytevései az biztos, de olyan kis öröm-bomba! :) Az eredményeimet ma kapom meg az orvostól... hát, meglátjuk. Majd beszámolok róla!
Kedy Kibővítetted a gondolatomat, így még jobb volt olvasni! ;) Én sem láttam még olyan műfenyőt, aminek csak a vége fehér, pedig jó sok van ilyenkor az áruházakban. Előbb-utóbb talán készítenek olyat is. A fa leszedését mindig próbálom húzni amíg lehet, szerintem volt már olyan, hogy csak februárban pakoltam el :D
DoRcY Örülök hogy tetszett a bejegyzés, nem tudom hogy ilyesmire gondoltál-e, de megpróbáltam nagyjából minden infót összeszedni :) Sok hasonló díszünk van ezek szerint! Szeretem használni őket, januárban mindig olyan rossz mikor le kell bontani a fát. Utána olyan üresség van, amíg nem jönnek a virágok! A fenyő-girlandokból nekünk is több darab van, mert elég hosszú szakaszon kell kirakjuk őket, már nagyon régen vettük, de évről-évre jó szolgálatot tesznek. A fehér fa tényleg jobban nézne ki úgy, ha csak az ágak végei lennének fehérek, és amúgy zöld lenne, de ilyet sajnos még nem láttam. Most már megszerettem nagyon ezt a tiszta fehéret.
Kedy Nagyon, nagyon, nagyon tetszett a bejegyzés, köszönöm szépen, hogy megírtad! Én is szerettem volna idén a gang korlátjára fenyő girlandokat tenni, de jó pár méterről van szó és a boltban csak a rövid, nem túl szépek voltak jó áron. Az igazi fenyőágak az árusító helyekről eszembe sem jutottak, bár azt problémásabb is lett volna kivitelezni, legalább 2 napig rakosgattam és rögzítettem volna őket arra a nagy felületre :D Gyönyörűek a karácsonyfák, mindegyik! Szívem szerint én is igazit vennék ilyenkor, mert annál semmi sem hangulatosabb karácsonykor, ahogy te is írtad. Jövőre lehet megoldom, hogy az legyen, addigra talán rendben lesz a lakás is. A fenyőket azért sajnálom, majd megpróbálok gyökereset venni, hogy vissza lehessen vinni a helyére. Már csak a tartó és a díszek a kérdés, mert a pici fámhoz bőven van dísz, de egy nagyobbhoz aligha lenne az elég. Otthon elvileg még ott vannak a régiek, maximum elhozom (csak ha költözni kell, eggyel több doboz…). Olyan dísz nekünk is van, mint az utolsó képblokkban a legfelső sorban jobbról a második! :D Jó régi már, de még van pár hasonló. Égőket pedig szereznem kell, mert évek óta nincs égő a fámon :( A fehér fenyő nekem is fura, de ezekkel a díszekkel nem rossz. A boltban mikor láttam, mindig csak hatalmas rózsaszín gömböket tettek rá, és az számomra annyira taszító volt, hogy inkább feketét vettem mikor lehetett. (A harmadik választás a rózsaszín lett volna.) Amúgy nem lenne vele baj, ha a közepén zöldek lennének az ágak. Akkor el tudnám hitetni magammal, hogy a hó miatt fehér, így nem megy :) Habos puszedliiiii! Nagyon jól néznek ki mind a főételek, mind a sütemények. Szeretem nézni, amik nálatok készülnek, mert látszik, hogy az ételbe is beleadtok mindent, nem csak "tessék-lássék, úgyis elfogy" alapon készítitek. Nagyon szépek az ablakmatricák! Ettől a kéktől jeges, télies kinézetűek, az arany csillogós széle miatt mégis meleg hatásúak. Nagyon tetszenek! Ablakba rakható 7 gyertyás világítós dísz nekünk is van otthon, olyan szépen bevilágítja még a nagy ablakot is! Nagyon köszönöm, hogy ennyi időt szántál erre a bejegyzésre, most január 6-án olyan karácsonyi hangulatom lett tőle, hogy egy darabig még tuti nem bontom le a fát :)
Karácsony 2015.
Karácsony 2015.
DoRcY Köszönöm lányok, örülök hogy tetszenek a képek :) Mi is többnyire játszósban vagyunk már Karácsonykor, korábban még jobban ment a "kiöltözés", de mára már eltunyultunk azt hiszem :) Örülök ha hangulatosnak találtátok a képeket! És köszönöm a jókívánságokat, meggyógyultunk szerencsére azóta már!
Kedy Gyönyörű képek, nagyon visszaadják a karácsony hangulatát! Jó olvasni, milyen békésen telnek nálatok az ünnepek, nálunk annyi veszekedés, kiabálás, feszültség volt mindig, hogy fura, de nagyon megnyugtató a másik végletről is olvasni. Remélem egyszer nekem is lesz ilyen :) Szuper, várom a dekoros bejegyzést! :)
Myrkky Nagyon hangulatosak a képek!! (-: Hát, bevallom, mi betegség nélkül is afféle "játszós" ruhaában vagyunk itthon az ünnepen is, hiszen fő a kényelem. (-: Azért remélem, hogy jól vagytok már, sajnos rettenetes tud lenni egy ilyen betegség... )-: Nálunk is csendben teltek az ünnepek, de én is azt szeretem benne, hogy többet vagyunk együtt a családdal, jókat eszünk, és beszélgetünk.
Kedy Lehetőség mostanában amúgy elég sok van, szokott lenni Tüke-piac, ahol kimondottan ilyen árusok pakolhatnak ki, és a Király u. végén is szokott lenni időnként, de ott lehet csak termelők?! Ezt nem tudom. Ezen kívül az Aszpik, ami még mindig megy a Csinos Presszóban, ott szintén sok a kézműves. Csak messziről szoktam nézelődni, nehogy megtetsszen valami, mert akkor végem :D
DoRcY Most én sem tudom hogy a Székesegyháznál volt-e valami, mert csak a dzsáminál voltunk, meg a Citrom utcában. Korábban, nyáron, talán pont bornapokon mi is voltunk arrafelé, az tetszett, de az inkább az evés-ivásról szólt. Karácsonykor én azért örülök neki ha kézműves dolgokból vásárolhatok, és nem csak kajálni lehet, úgy tűnik most már van is erre lehetőség! :)
Kedy Mostanában nem jártam a Székesegyház környékén, így nem tudom ott volt-e valami idén, de korábban az évben - más rendezvényeken, Bornapok talán? - emlékszem, hogy volt. Tavaly is mintha rendeztek volna vásárt, de akkor kevés volt a kézműves bódé, inkább kaja-pia volt kapható. Gyertek jövőre is! :)
Augusztus 2015.
Augusztus 2015.
DoRcY Köszönjük!!!! :)
Kedy Drukkolok neki a C-hez! :)
DoRcY Tényleg nagy előny, a hazaival semmi sem ér fel, de persze munka is van vele sok, és néha nem könnyű :) Karinál a cél most az lenne h a C vizsgát megszerezze szeptemberben, aztán a szakszolgálati engedélyt. Utána pedig majd a motorosvitorlázó átképzést is megcsinálná. Én tuti nem bírnám már így munka mellett az egyetemet, folyton bejárni órákra megint, tanulni, vizsgázni stb. Teljesen elszoktam tőle. Annak idején, a gimi után jó volt, meg tényleg örülök hogy voltak jó kis egyetemista éveim, de már nagyon messze járok attól az életstílustól.
Húsvét 2015.
Húsvét 2015.
DoRcY Köszönöm! Rengeteg nárciszunk volt idén, és csomó-csomó tulipán, róluk is lesznek majd képek! ;)
Thimmyke SZépek lettek a tojások és a dekorációk. :) Az a kétszínű nárcisz meg... :3
DoRcY De! Ez volt az első hogy leírtam valahova ezt a szót! Éreztem hogy szóváteszed majd :* :D
Karácsony 2014.
Karácsony 2014.
DoRcY Úgy látszik az ötödik a vízválasztó akkor :) Nekem végül másodjára meglett, de nagy teher esett le a vállamról. Nagyon örültem neki! Most én is kihagytam egy kis időt a vezetésben mert sokszor még bénázok és idegesít hogy feltartok ezzel másokat. Meg a csúszós utak sem barátaim. De tavasszal majd szeretnék megint próbálkozni. Sajnos ez csak úgy megy ha csinálja és gyakorolja az ember.
Thimmyke Gratulálok! És csatlakozom Rékához, én is ötödjére mentem át annak idején... (Talán nem véletlenül vagyunk barátnők... :D) Szerencsére nem adtam fel, csak kihagytam úgy fél évet (a telet, és tavaszt), az volt az első évem az egyetemen, és úgy éreztem elég nekem annyi stressz egyszerre... Aztán visszamentem nyáron ősszel végre ötödjére meglett... Én rettenetesen izgulós voltam és ez volt a bajom. Mindig hülye kis apróságokon siklottam el... :/ Én amikor beparkoltam az utolsó vizsga után a kreszparkba elbőgtem magam... :D A két vizsgabiztos csak nézett, hogy mi bajom van. :D Nagyon örültem, hogy végre vége ennek a kínszenvedésnek. :) Már csak rá kellene szánnom magam, hogy így x év kihagyás után végre vezessek is, de nálam még nem jött el ez a megváltó pont. :/
DoRcY Köszönöm lányok! :) Nem volt egyszerű, de nagyon örülök hogy végül végigcsináltam és kitartó voltam. Magamnak is bizonyítottam ezáltal. Persze még sokszor csinálok bénaságokat a vezetésben, de azt hiszem ez még jó darabig így lesz. Lényeg hogy nem szabad feladni!
Summer begins
Summer begins
5. Évforduló
5. Évforduló
Lazy Christmas
Lazy Christmas
Getting ready
Getting ready
27.
27.
Mérföldkövek
Mérföldkövek
Rita Gratulálok itt is! :)
Kari 23.
Kari 23.
Majális 2013.
Majális 2013.
Nyuszi, hopp!
Nyuszi, hopp!
DoRcY köszi :) anya is mindig erről győzköd engem! :D
Barbi Jól áll a feltűzött haj :)
DoRcY Réka: Nagyon tuti hangulat volt, én tökre élveztem. Rájöttem hogy a miénkre is ilyen zenéket szeretnék! És olyan szép volt a Zoli meg Adela együtt :) Nekem fura volt, hogy a Kari még egy esküvőn se volt, én már egy csomón jártam, lagzikon is. Rita: Karinak is megvan az új feladat hogy megtanuljon táncolni a saját lagzinkig!!!! Challenge accepted! :D Tiss: szerintem anyáék megdöntötték a cukiság-faktort, mikor táncoltak ♥
Tisss Jaj Anyudékról az a kép annyira csodás!
Réka Tök jó hangulat lehetett! :-) (halkan megjegyzem,h nekem az első igazi a sajátom volt ♥)
Névnapozás
Névnapozás
DoRcY Nem cserepes, csak pár szál, a családi ünnepre. De jól gondolod, nem szoktunk elhozni semmi tiltottat a természetből :) Az ember így is elég sok mindent kirabolt már a környezettől. Amit csak lehetett :( Tesómék szoktak néha szedni csipkebogyót, kökényt, bodzát, elhagyott pusztában lévő fákról diót. A gombákat nagyon jól ismeri, ezért sokszor hoznak gombát is. De ezek ugye nem tilosak. Nálunk az előkertben rengeteg hóvirág van, annyira szépek :) ebből is mindig csak egy kis csokornyit szedünk le, a többi marad kinn, a járókelők mindig megcsodálják! :)
Slizu Igen, ahogy eddig az írásaid alapján megismertelek nem gondoltam hogy természetből szednétek hóvirágot, még azt gondoltam hogy esetleg cserepes.
DoRcY Köszönöm Slizu :) Az a hóvirág a mi kertünkben nyílott! Onnan szedtük le. Természetből nem hozunk ilyesmit haza! A dobozka élőben is szép .. és végre elég nagy, még az én sok ékszeremhez is!
Sun goes down
Sun goes down
DoRcY Köszönöm! Nagyon szép színek vannak ilyenkor, a napnyugta a legjobb, tényleg, fotós szemmel! :)
Rita Gyönyörű képek és olyan szép vagy amin lefelé nézel! :)
DoRcY Örülök hogy néha még jársz erre :) Gondoltam hogy neked ez a téma kedves lesz!
orad :) <3 köszönöm!! :)

Top